به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد پیرمرد ۷۰ و چند ساله اهوازی میگوید عمل قلب باز کردم و دکتر میگه «باید این قرص رو منظم بخوری تا سکته نکنی، اما وارفارین سخت گیر میاد.»
مدتی از کمیاب شدن داروی قلبی عروقی وارفارین در خوزستان میگذرد و بر اساس اظهار برخی داروخانهها، این دارو از اواخر بهار به آنها تحویل نشده است.
خدری، مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، میگوید وارفارین به کشور وارد شده، اما «مقدار قابل توجهی در داروخانهها موجود نیست».
این در حالی است که معاون اداره داروی سازمان غذا و دارو هفته گذشته گفته بود «اولین محموله وارفارین وارداتی به منظورآرامش خاطر بیماران در سراسر کشور توزیع شده است.»
توزیع وارفارین در سالهای گذشته همواره با فراز و نشیب مواجه بوده است. ۸ آذر امسال، وزارت بهداشت در واکنش به کمبود چند ماهه وارفارین در بازار، از ورود محمولههای این دارو تا پایان ماه خبر داد و گفته بود به محض ورود «نیاز ۴ ماه بیماران تامین خواهد شد.»
وارفارین یک داروی ضد انعقاد خون است که در نسخه بیمارانی که ریسک تشکیل لخته خون در آنان بالاست نوشته و معمولا در بازههای بیش از ۶ ماه و گاه مادامالعمر تجویز میشود.
یکی از شهروندان خوزستانی میگوید باید زودتر به فکر نیاز بازار میبودند «بیماران قلبی به اندازه کافی استرس دارند و نباید استرس نبود دارو به ما تحمیل شود.»
بر اساس تحقیقات پزشکی، استرس یکی از مهمترین دلایل لخته شدن خون در افراد دارای بیماریهای زمینهای مانند مشکلات قلبی عروقی و فشار خون است.
منبع: فارس