به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی شهردار تهران در آیین رونمایی از تاکسیهای برقی که صبح امروز، سه شنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۲- در سلسله برنامههای پویش امیدو افتخار برگزار شد، اظهار کرد: از سپاه جمهوری اسلامی که از جنایتهای کرمان و راسک و انتقام گرفتند و پیام جدی را ارسال کردند باید تشکر کرد. یکی از موهبتهای کشور ما امنیت است که این امنیت نیاز به عزم و فداکاری و جانفشانی دارد.
وی افزود: از دولت انقلابی و رئیس جمهورمان که با حمایتها و پیگیریها زمینه برنامه رونمایی امروز را فراهم کردند نیز تشکر میکنم. از وزیر صمت تشکر ویژه دارم که به دنبال یک تحول و ایجاد زمینه برای خدمت و ارتقای کیفیت زندگی مردم هستند.
زاکانی ادامه داد: پروژه حمل و نقل تهران پیچیده است، آلودگی هوا، ترافیک و ناایمنی و وجود بافت ناپایدار و بدمسکنی و بی مسکنی در این حوزه وجود دارد. در این مسیر دولت همت کرد و در برقی سازی پرچمدار آن وزارت صمت بود. در حوزه حمل و نقل نیز دولت تلاش زیادی دارد. در مجموعه مدیریت شهری نیز مسیری انتخاب شده که بتوانیم تحولی در حوزه رفع مشکلات شهر تهران در زمینه کاهش ترافیک و آلودگی هوا و ایجاد آسایش برای مردم رقم بزنیم.
شهردار تهران اضافه کرد: امروز ۳۴ درصد تردد با حمل و نقل عمومی و ۶۶ درصد با خودروهای شخصی انجام میشود که یک فاجعه است. میراثی که در این حوزه گرفتیمبرای ارائه خدمت ناکافی بود و حق نداریم حقوق مردم را تضییع کنیم. البته در دوره کرونا نیز این تغییر ذائقه بنا بر ضرورتها شکل گرفته بود.
وی عنوان کرد: امروز کار بزرگی انجام شد و همت دولت معطوف به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی قرار گرفت. ما در حوزه واگن ۱۰۷۱ واگن از سنخ داخلی سازی ۵۱ درصد و ۱۱۳ واگن از سنخ ۸۵ درصد از سال آینده خواهیم داشت. این اعداد فراتر از تعداد واگنهایی است که در ۲۵ سال وارد شهر تهران شد. از سال آینده غیر از یک رام ۸ واگنه که در حال فعالیت در مترو است که افتخار ما است، سه رام دیگر نیز بدنه آن در حال آماده شدن است. در واقع تعداد آن به ۲۱ واگن میرسد، در بحث ورود واگن، ۸ رام واگن کامل، ۱۰ رام قطعات و ۱۰۷۱ واگن نیز داخلی سازی ۵۵ درصد میشود و یک انقلاب در این مسیر خواهیم داشت و خطوط مترو نیز توسعه پیدا خواهد کرد.
زاکانی یادآور شد: علاوه بر این به سایر الگوهای حمل و نقلی نیز از جمله تراموا توجه داریم که در مسیر تصویب قرار دارد.
پیگیری برای تبدیل ۱۵۰۰ اتوبوس دوکابین به اتوبوس برقی
وی افزود: دو سال و سه ماه و ۱۵ روز قبل که به شهرداری آمدیم تعداد اتوبوسهای فعال در خطوط ۸۸۰ اتوبوس بود و مجموع اتوبوسهای فعال ۱۸۶۰ مورد بود، تهران حدود ۱۰ هزار اتوبوس میخواهد چطور میشود حمل ونقل ما ۸۸۰ اتوبوس فعال در خط داشتهباشد. البته الان ۲۸۸۰ در خط فعال داریم و به زودی ۴۰۰ مورد نیز اضافه میشود. برای واردات ۲۵۰۰ اتوبوس قرار داد بستیم و برای ۲۱۹۴ اتوبوس قرارداد داخلی داریم که از مجموع این تعداد ۲۶۹۴ مورد از آنها برقی است. همچنین به دنبال این هستیم که ۱۵۰۰ اتوبوس دوکابین موجود را از طریق شرکتهای دانش بنیان به اتوبوس برقی تبدیل کنیم.
شهردار تهران بیان کرد: بخش دوم کار نیز شامل ۱۰ هزار ون برقی و ۲۵ هزار تاکسی و ۱۰۰ هزار موتورسیکلت برقی است. بستهای را با وزارت صمت تعریف کردیم که شامل ۲۱۹۴ اتوبوس برقی است البته غیر از ۵۰۰ اتوبوسی که با بخش داخلی قرارداد برقی سازی بستیم. در واقع عدد مجموع ما ۴۶۹۴ اتوبوس است غیر از ۷۰۰ اتوبوس نو وارد شده که باعث میشود نوسازی اساسی در اتوبوسرانی انجام شود.
وی تصریح کرد: این اقدامات باعث میشود سال آینده بتوانیم بگوییم بالغ بر ۶ هزار اتوبوس داریم. یکی ازتصمیمهای وزیر صمت این بود که حدود ۴۹ هزار تاکسی برقی را شرکتهای خصوصی که توان تولید داخل آنها را دارن، در چرخه تاکسیرانی تهران استفاده کنند البته با مالکیت خودشان و تحت نظارت سازمان تاکسیرانی تهران.
۹۶ درصد تاکسیها و ونهای تهران فرسوده است
زاکانی گفت: ۷۸ هزار تاکسی و ون داریم که حدود ۹۶ درصد آنها فرسوده است. با استفاده از شرکتهای اینترنی و با تبدیل تاکسیرانی به شرکت میتوان کاری کرد که رانندهها سهامدار شرکت شوند و کار حرفهای دقیق مبتنی بر ارائه خدمت داشتهباشند و یک نظم و شرایط جدیدی ایجاد میشود.
شهردار تهران افزود: شورای شهر در سال ۱۴۰۲ قریب نیمی از بودجه را برای حمل و نقل تخصیص داد. برای سال آینده ۶۹ هزار میلیارد تومان اختصاص داده ایم که این عدد با واردات خارجی چند برابر خواهد شد. ۱۶۷۰ میلیون یورو عدد بسته خودرویی ما در این حوزه است و این عدد به بودجه بیان شده اضافه میشود.
عمده واردات تاکسیها در شش ماه اول سال آینده انجام میشود
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در جمع خبرنگاران گفت: مدل واگذاری در حال تغییر است. در تاکسیهای امروز قیمت معنا ندارد به این دلیل که ۹ شرکت برای ارائه خدمت کار حرفهای میکنند.
وی با بیان اینکه ۴۹ هزار خودروی برقی در ۹ شرکت ثبت سفارش شده است، تصریح کرد: این خودروها در آینده داخلی سازی میشود و بعد به بخش خصوصی واگذار میشود. قیمت این خودرو نزدیک به ۲۰ هزار دلار است که حدود یک میلیارد تا یک میلیارد و دویست برآورد میشود.
شهردار تهران گفت: دولت از ماده ۱۲ برای این امر تسهیلات در نظر میگیرد و شهرداری نیز بر اساس قدر السهمی که از دولت گرفته خودرو از چین وارد میکند.
زاکانی تاکید کرد: عمده واردات آن در شش ماه اول سال آینده است. باید شرکتی تاسیس بشود که مدل خدمت گذاری در تاکسیرانی را تغییر بدهد و راننده هم قدر السهم و سود سالانه ببرد هم حقوق ماهانه. آنچه مهم است این است که به رانندگان خدمت ارائه کنیم.