سجاد اسماعیلی سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،/ مهسا روحی/ در رابطه با وضعیت شیرخشک در کشوراظهار کرد: حدود۴۵ روز است که چالشهای سه ماهه اخیر در زمینه تامین، توزیع و عرضه شیرخشک رفع شده و تمامی برندها در داروخانهها موجود است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان دیگرمشکلات ارزی نداشته، تولید افزایش و به صورت پایدار شیر خشک مورد نیاز کشور از سوی تولیدکنندگان داخلی تامین میشود.
سخنگوی سازمان غذاودارو با بیان اینکه حدود ۹۹.۵ درصد بازار شیرخشک ازسوی تولید داخل تامین میشود افزود: در ماهها اخیر توزیع بینظیری داشتهایم در آبان ماه هشت میلیون و ۷۰۰ هزار در آذر ماه ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قوطی و در دی ماه تقریبا ۱۰ میلیون قوطی شیرخشک توزیع کردهایم این درحالیست که در سال گذشته با وجود پایداری شرایط شیرخشک در کشور، ماهانه حدود ۵ میلیون قوطی شیر خشک معمولی توزیع میکردیم.
اسماعیلی در رابطه با ارائه شیرخشک با کد ملی کودک گفت: طبق ماده هفت قانون برنامه احکام توسعه باید تمامی کالاهای سلامت محور مانند دارو، شیرخشک و مکمل رهگیری و استعلام انجام شود. تا جایی که در توان باشد زیرساختها را ارتقا و توسعه میدهیم و کالاهای مختلف را مشمول استعلام میکنیم.
هرکد ملی ماهانه ۱۰ عدد شیرخشک با قیمت قبل دریافت میکند
سخنگوی سازمان غذاودارو تصریح کرد: شیرخشک رگولار از دو ماه پیش وارد جریان استعلام شده و استعلام توسط یوای دی با کد ملی کودک الزامی شد. در طرح اصلاح سیاستهای ارزی هم با استعلامی که با همکاری معاونت بهداشت و ستاد ملی جمعیت گرفتیم، ماهانه مصرف شیرخشکهای معمولی متوسط بین ۶ الی ۷ قوطی بود که در اصلاح سیاستهای ارزی ماهیانه ۱۰ قوطی به ازای هر کد ملی با قیمت قبل و ماهیانه ۱۰ قوطی با قیمت جدید و غیر یارانهای در نظر گرفته شد.
اسماعیلی ادامه داد: اگر زمانی که کودک در تعطیلات متولد شود و کد ملی نداشته باشد، پدر و مادر با کد ملی خودشان میتوانند یک قوطی شیر خشک دریافت کنند تا کد ملی فرزند صادر شود.
برخورد جدی با داروخانههای متخلف/ مردم گزارش دهند
وی گفت: اگر در زمینه توزیع داروخانهای تخلف کند و ده عدد شیرخشک را در ماه به قیمت قبل به خانوادهها ندهد، مردم عزیر این تخلف را به معاونتهای غذا و داروی استان، حوزه بازرسی سازمان وسامانه ۱۹۰ اعلام کنند. اگر پس از استعلام تخلف داروخانه اثبات شود به سراغ داروخانه رفته و برخورد متناسب انجام میشود. البته قابل ذکر است که در کمتر از ۸ درصد داروخانهها در این موارد تخلف داشتند.
بیمه سلامت باید ماهانه مابه التفاوت قیمت شیرخشک را پرداخت کند
سخنگوی ساززمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: بیمه سلامت تفاوت قیمت در فروش شیرخشک را تا ۱۰ دی ماه به داروخانهها پرداخت کرده است و این پرداختی باید ماه به ماه انجام شود.
با اینکه این مسئله به حیثیت دولت لطمه سخت وارد کرده ولی کما کان خانواده ها با این مشکل رو برو هستند و وعده مسئولین هم محقق نمیشود که نمیشود؟!