آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۳۰۲۳۵

ضرورت تعیین ضرب الاجل برای بحران آب بیرم توسط دادگستری استان فارس

شورای تبیین مواضع بسیج‌دانشجویی استان فارس طی نامه‌ای خطاب به رئیس‌کل دادگستری استان فارس، خواستار ورود دستگاه قضا به مسئله بحران آب بیرم شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان فارس طی نامه‌ای خطاب به رئیس کل دادگستری استان فارس، خواستار ورود دستگاه قضا به مسئله بحران آب بیرم شد که متن کامل نامه به شرح زیر است:

رهبر معظم انقلاب: احیا حقوق عامه، جزو وظایف حتمی قوه قضائیه است. (۱۴۰۰/۴/۷)

جناب حجت الاسلام و المسلمین موسوی رئیس کل محترم دادگستری استان فارس

سلام علیکم

با صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

احتراما نظر به بحران کمبود آب شرب در برخی مناطق استان فارس طی سالیان متمادی و تکلیف دستگاه‌های اجرایی مبنی بر تامین آب شرب سالم برای مردم آن مناطق، متاسفانه ترک فعل آنان در دوره‌های متمادی به وضوح دیده می‌شود؛ لذا شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان فارس طی این نامه مسائل مرتبط را شرح داده و مواردی را یادآور می‌شود.

بخش بیرم شهرستان لارستان که در ۲۰ سال اخیر دچار مشکل تامین آب بوده و طی دهه اخیر مسئولین این بخش هشدار‌های لازم را به مدیران استانی داده‌اند؛ اما علی رغم اقدامات پژوهشی و فنی جهت رساندن آب شرب سالم از سد سلمان فارسی، سد هایقر، خلیج فارس و... عملیات آبرسانی صورت نگرفته است.

با توجه به بهداشتی نبودن و نیتراته بودن آب چاه‌های بیرم که در شبکه آبرسانی آبفا این بخش بین مردم توزیع می‌شود، بیماری‌هایی نظیر سرطان‌های گوارشی و کلیوی در بین بیرم شایع شده است.

علی رغم تکلیف آبفا مبنی بر تضمین سلامت و بهداشت آب در دسترس مردم، به بهانه هدایت بودجه‌های موجود به پروژه‌های تامین آب، از تامین تصفیه خانه دولتی خودداری نموده و زمینه فعالیت تصفیه خانه‌های خصوصی را فراهم نموده است؛ این در حالی است که هزینه (هر ۲۰۰ لیتر _ ۵۰ هزار تومان) خرید آب تصفیه به خانوار‌های این بخش تحمیل شده است.

عملکرد شرکت سهامی آب منطقه‌ای در حل این بحران محل سوال است! چرا که طی مصاحبه‌های متعدد در رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها، مسئولیتی برای خود قائل نبوده است.  

با توجه به بحران آب در بخش بیرم، مطابق مصاحبه‌های مسئولین استانی آبفا و فرماندار شهرستان لارستان، حل بحران را به ورود نهادریاست جمهوری و وزارت نیرو موکول کرده‌اند.

حال محل سوال است، آیا آنان خود را موظف به ادای تکلیف خود در قبال تصمیم سازی و جذب اعتبارات برای حل این بحران ۲۰ ساله می‌دانند؟ با شرحی که گذشت، توقع می‌رود دادگستری استان فارس به صورت جدی موارد ذیل را در دستور کار قرار دهد.

با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، در حالی که از سویی وجود خشکسالی و از سوی دیگر ایجاد کارخانه‌های آب بر در استان مردم را دچار مشکل کرده است، ضرورت نظارت دقیق بر حکمرانی آب و عملکرد دستگاه‌های متولی آن به طور جدی احساس می‌شود.

نحوه عملکرد مسئولین در قبال بحران آب بیرم نشان می‌دهد، در رفع بحران آب در استان مدیریت متناسب با وضعیت موجود وجود ندارد؛ لذا ضرورت تشکیل ستاد رسیدگی به بحران آب ذیل کمیته صیانت از حقوق عامه احساس می‌شود.

آن کمیته با بررسی دقیق نقاط دچار مشکل در سطح استان و بررسی‌های فنی برنامه‌ها (نه آن که صرفا به ادعا‌ها و وعده‌های مدیران اکتفا شود)، نظارت دقیق بر ایفا حقوق اولیه مردم شریف استان که دارا بودن آب شرب سالم است، صورت پذیرد.  

در بحث آب بیرم، با عنایت بر وعده‌های متعدد مسئولین در جهت تامین آب شرب سالم و بی اعتمادی مردم به تحقق وعده‌ها، توقع می‌رود دادگستری استان فارس با تعین ضرب الاجل زمانی جهت حل آن بحران، به عنوان موتور محرکه‌ای برای مسئولین  استفاده شود.  

و من ا... التوفیق شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار