به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، انتخابات فرصتی ارزشمند برای تعیین سرنوشت است، اما انتخاباتی آگاهانه و مبتنی بر شناخت دقیق نامزدهای انتخاباتی و برنامههایشان، ضامن آیندهای روشن و پویا برای هر کشور خواهد بود.
در این میان، میتوان با بکارگیری خلاقیت، و ابتکار گامی بزرگ در راستای نوآوری اجتماعی در فرایند انتخابات برداشت.
خانه خلاق و نوآوری ماندگار مرند با همکاری ستاد توسعه فناوریهای نرم و صنایع خلاق در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اقدام به شتابدهی پلتفرم و سکویی برای جلب مشارکت عمومی مردم در حل مسائل اجتماعی و شهری نموده است.
سامانه و سکوی «بومشهر» مبتنی بر فناوریهای نوین، فضایی را فراهم میکند تا نامزدهای انتخاباتی، برنامهها و سوابق خود را بهطور شفاف در معرض دید مردم قرار دهند و نظرات نخبگان و مردم شهر را درمورد خود استماع کنند و بر این اساس، انتخاباتی مبتنی بر خرد جمعی و آگاهیهای عمومی، برگزار شود.
محسن صالحی مدیر شتابدهی خانه خلاق و نوآوری ماندگار در این زمینه توضیح داد: در سامانه بومشهر، به هر نامزد یک پروفایل اختصاص داده شده که شامل اطلاعاتی نظیر بیوگرافی، سوابق تحصیلی و شغلی، برنامههای انتخاباتی و همچنین نظرات و ارزیابیهای مردم و نخبگان در مورد عملکرد وی میباشد.
وی ادامه ادامه داد مردم با مطالعه پروفایل نامزدها و نظرات و ارزیابیهای دیگران، میتوانند به طور دقیق و عالمانه به مقایسه و انتخاب نماینده مورد نظر خود بپردازند.
وی در خصوص مزایای استفاده از این پلتفرم و سکو گفت: بومشهر با تسهیل فرایند انتخاب و تشویق به مشارکت فعال، زمینه را برای افزایش حضور مردم در انتخابات فراهم میکند. همچنین شفافیت اطلاعات و امکان نظارت عمومی بر عملکرد کاندیداها، اعتماد به نظام انتخاباتی را افزایش میدهد. همچنین بومشهر فضایی برای گفتگوی سازنده و تبادل نظر بین مردم، نامزدها و نخبگان جامعه در خصوص مسائل و چالشهای پیش روی کشور فراهم میکند.
گفتنی است این سامانه و سکو به صورت پایلوت فعالیت خود را در دو حوزه انتخابیه مرند، جلفا و شبستر آغاز کرده است.
در نهایت باید گفت اقدامات خلاقانه در راستای نوآوریهای اجتماعی میتوانند شهروندان را در حل مشکلات و چالشهای اجتماعی و شهری یاری دهند و با سهیم کردن شهروندان به عنوان کنشگران فعال در اداره امور شهری، آرمانِ شهر هوشمند و شهروند هوشیار را تحقق ببخشند.