آیتالله حسینعلی سعدی، عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس سابق دانشگاه امام صادق(ع) در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، توضیحاتی را در باب جایگاه مجلس خبرگان رهبری در نظام حکمرانی کشور ارائه کرد.
وی در ابتدا به نقش موثر جوانان و دانشگاهیان در ارتباط با هیئتهای اندیشهورز مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و از لزوم ارائه توضیحات به مردم و ضرورت ارتباط بیشتر با افکار عمومی مسائلی را مطرح کرد.
حسینعلی سعدی درباره وعدههای انتخاباتی برخی نامزدهای انتخابات خبرگان رهبری و ایفای نقش اصلی این مجلس در ساختار حکمرانی کشور گفت: مردم از نمایندگان مجلس خبرگان مطالبات کلان حوزه معیشت را انتظار دارند. مردم نگران تحقق کلان اقتصاد اسلامی در کشور هستند.
وی افزود: نماینده مجلس خبرگان باید زبان گویای مردم باشد و مطالبات مردم را طرح بکند. ورود به مسائل اجرایی فروکاستن از جایگاه قانونی مجلس خبرگان رهبری است. مداخله و مزاحمت برای فضای اجرایی هم هست.
سعدی گفت: مجلس خبرگان با یک هیئت اندیشه ورز باید مسیر کلان نظام را رصد و پایش بکند تا اگر پیشرفت یا پسرفتی هست تذکر بدهد و مطالبهگری بکند.
رئیس سابق دانشگاه امام صادق(ع) با تاکید بر اینکه مجلس خبرگان باید ارتباط با افکار عمومی را بیشتر کند گفت: بعضی از کمیسیونها در مجلس خبرگان یک هفته در میان تشکیل میشود و برخی به اقتضای موردی تشکیل میشود.
وی افزود: گزارش مبسوط جلسات کمیسیونهای اقتصادی و... مجلس خبرگان باید منتشر شده و به مردم اطلاع رسانی شود.
سعدی گفت: نباید انتظار داشت مجلس خبرگان خارج از حیطه اختیارات قانونی خود ورود کرده و برای ارکان حاکمیتی ایجاد مزاحمت کند.
وی خاطرنشان کرد: در مسائل کلان حوزه سیاست خارجه تذکر داده میشود، اما در کار وزارت خارجه دخالت نمیشود.
فیلم کامل این گفتوگو