کد خبر:۱۱۳۴۶۷۷
در برنامه شانزده آذر مطرح شد

نراقی: مبنای ارکان جمهوری اسلامی نظر مردم است/ هاشمی: نگاه به انتخابات باید ملی باشد +فیلم

در چهل و یکمین قسمت از برنامه شانزده آذر با موضوع بررسی تفاوت نگاه جریان‌های فکری به مشارکت سیاسی و انتخابات، مسئله «حق رای» مورد بحث و مناظره قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در چهل و یکمین قسمت از برنامه شانزده آذر با موضوع بررسی تفاوت نگاه جریان‌های فکری به مشارکت سیاسی و انتخابات، مسئله «حق رای» مورد بحث و مناظره قرار گرفت.

این برنامه با حضور محسن نراقی (دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور) و سید احسان هاشمی(فعال دانشجویی) برگزار شد.

 

چالش‌های اجتماعی ما ناشی از عدم نگاه سیاستمداران به سمت مردم است

احسان هاشمی در ابتدای برنامه با اشاره به مبانی نگاه مسئولین به امر مردم‌سالاری گفت: نسبت به حق مسلم مردم کم لطفی شده است. رأی صرفا یک رأی انتخاباتی در بازه‌های انتخابات سیاسی نیست. مردم این حق را دارند که در جای جای زندگی خود نظرشان را بدهند و توقع داشته باشند اعمال شود.

 

نراقی: مبنای ارکان جمهوری اسلامی نظر مردم است/ هاشمی: نگاه به انتخابات باید ملی باشد +فیلم

 

وی افزود: مسئله شکل نظرخواهی نیست. مقوله‌های سیاسی و اجتماعی به اشکال مختلفی خود را نشان می‌دهد که یکی از آنها رفراندوم و صندوق رأی است.

 

هاشمی گفت: یک حصار بین خودمان کشیدیم و یک سری افراد خودی داریم که با آنها مشورت کرده و از آنها نظر می‌خواهیم. در نتیجه جامعه آماری ما در بین حکمرانان همین هم‌فکران خالص ما هستند. در خیلی از موارد از خواست مردم مطلع نیستیم.

 

جایگاه شورای نگهبان مصلحت‌سنجی نیست و باید به مرّ قانون عمل کند

محسن نراقی در ادامه بحث با اشاره به عملکرد شورای نگهبان گفت: در افکار عمومی پیچیده که رشیدی کوچی به خاطر مسئله خودرو بوده اما شورای نگهبان به وی اعلام کرده و او نیز پذیرفته. آقای رشیدی به نظام اسلامی ظلم می‌کند برای اینکه دلایل رد خود را اعلام نمی‌کند.

کد ویدیو
 

وی افزود: آبروی نظام اسلامی مهم‌تر است یا آن فرد؟ چون روی نظر مردم درباره حاکمیت اثر می‌گذارد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور بیان کرد: نمی‌شود جایی که ماحصل شورای نگهبان و نظارت استصوابی پیروزی ما شده در انتخابات، آن را پذیریم و جایی که منجر به پیروزی نشد بگوئیم سازوکار غلط است.

 

سلیقه‌ای رفتار کردن با گفتمان انقلاب اسلامی زاویه دارد

هاشمی با بیان اینکه مجلس باید با نگاه ملی تشکیل شود گفت: در انتخابات مجلس اول چیزی تحت عنوان رد صلاحیت نداشتیم و تمام تفکرات سیاسی با هر منشی در آن مجلس ملی حاضر بودند.

 

این فعال دانشجویی افزود: با یک روندی روبرو هستیم که دارد انتخابات را کانالیزه می‌کند و گروه‌های سیاسی را با تنگ‌تر کردن این کانال بیرون می‌کنیم. امروز از دعواهای لیستی اصولگرا و اصلاح‌طلب به دعواهای درون خانوادگی اصولگراها رسیدیم.

کد ویدیو
 

وی گفت: مقوله انتخابات تبدیل شده به یک زمین قومی قبیله‌ای برای طبقه‌ای خاص که این شرایط را برای گروه‌هایی از مردم که تفکر متفاوتی دارند، تنگ‌تر می‌کند.

هاشمی بیان کرد: ما از مردم دور شدیم و سبک زندگی آنها را نخواستیم بپذیریم.

 

رای ندادن هیچ تغییری ایجاد نمی‌کند!

نراقی با بیان اینکه ارکان جمهوری اسلامی بر مبنای نظر مردم بنا شده است، بیان کرد: سازوکار انتخابات ما کاملا به مردم حق انتخاب می‌دهد. نمی‌شود پیرامون هر موضوعی رفراندوم برگزار کرد چون امکان آن وجود ندارد.

نراقی: مبنای ارکان جمهوری اسلامی نظر مردم است/ هاشمی: نگاه به انتخابات باید ملی باشد +فیلم

وی گفت: مجلس ما بسیار قدرتمند و نسبت به کشورهای دیگر حدود اختیارات بیشتری دارد.

نراقی افزود: در اکثر انقلاب‌ها مثل فرانسه و شوروی تا مدت‌ها بعد از انقلاب دیکتاتوری انقلابی وجود داشت. در کشور ما کمتر از سه ماه بعد از انقلاب انتخابات برگزار شده است.

 

عملکرد برخی مسئولین مردم را از حاکمیت دور کرده است

نراقی گفت: عملکرد مسئولین لزوما برابر با حاکمیت نیست. سازوکار صندوق رای این است که بگوئید من این عملکرد را نمی‌پسندم. مردم باید پای صندوق در دهان هر مسئولی بزنند که به سبک زندگی یک مسئول تراز زندگی نمی‌کند.

کد ویدیو
 

وی افزود: کشور ما نظام حزبی ندارد که برای فعالیت سیاسی، افراد حتما باید عضو احزاب باشند. هرکسی می‌تواند در انتخابات مجلس ثبت نام کند. بستر برای نقش آفرینی جریان سوم و افراد مستقل باز است. موثرترین عاملی که باعث شده مردم نسبت به انتخابات حال خوبی نداشته باشند، عملکرد برخی آقایان است!

 

نراقی در آخر خاطرنشان کرد:  مردم از محقق نشدن وعده‌ها ناراحت می‌شوند هم در سطح کارکردی، هم در سبک زندگی و هم مبارزه با فساد. مردم ناراحت‌اند که مجلس یازدهم هنوز نتوانسته شفافیت را رقم بزند. فیدلیتی گیت، سیسمونی گیت، دزدیده شده فرش‌های سعدآباد و صبح جمعه فهمیدن آقای رئیس جمهور عامل ناراحتی است.

 

کد ویدیو
فیلم کامل برنامه

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار