به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد؛ در این رقابت در طول شب رصدگران با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی خود از ۱۱۰ تا بیش از ۱۵۰ جرم از اجرام اعماق آسمان را با احتساب فهرست مسیه و دیگر فهرستهای، مختلف شامل خوشههای ستارهای سحابیها و کهکشانها رصد کرده و به رقابت میپردازند.
ضمن آنکه در بخش آموزشی این برنامه امکان آشنایی با آسمان شب برای علاقمندان تازه کار وجود دارد که میتواند فرصتی برای دوستداران این برنامه ایجاد کند تا در کنار اساتید با تجربه از ماهیت این مسابقه و نیز مطالب تئوری فراوانی که در طول آن شب میان منجمان کارآزموده رد و بدل میشود، بهره ببرند.
علاوه بر این، علاقهمندان به مباحث مختلف نجومی نیز به صورت تئوری و رصدی میتوانند این گردهمایی رصدی را بدون دغدغه رقابت، اما کاملا علمی دنبال کنند و در بخش عکاسی نیز دوستداران عکاسی میتوانند در طول شب امکان تصویر برداری از زیباییهای آسمان، زمستان، تا راه شیری در آسمان تابستان داشته باشند.
از این رو بخش عکاسی ماراتن در دو قسمت آموزشی و رقابتی فرصتی برای علاقمندان ایجاد خواهد کرد تا هم شیوههای بهتری را آموزش ببینید و هم در صورت تمایل به رقابت با بهترینهای کشوری در این زمینه همراه شوند.
گفتنی است با نزدیک شدن به انتهای هر سال شمسی فرصت برای مشاهده برخی از معروفترین اجرام ژرف آسمان که ستارهشناسان به نام اجرام «شارل مسیه» میشناسند آن هم در طول یک شب تا بامداد روز بعد، فراهم میآید که در ایران، حداقل دو دهه از سابقه این رقابت جذاب و گسترده در محیطی کاملا رصدی میگذرد و امسال بیستمین ماراتُن مِسیه ۱۴۰۲ را شاهد خواهیم بود.