به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «عسکر جلالیان»،معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری ، با اشاره به اینکه حقوق شهروندی یکی از موضوعات بسیار مهمِ ذیل مباحث حقوق بشری است، اظهار کرد: همه کشورها تعهد دارند در حوزه سرزمینیشان، برای تأمین و تضمین حقوق شهروندی اقدامات کنترلی، نظارتی و پایشی برای ممانعت از نقض این حقوق داشته باشند.
جلالیان در ادامه با بیان اینکه ما نیز بر اساس حقوق داخلی و فصل سوم قانون اساسی، برای حمایت، نهادینه شدن و توسعه حقوق شهروندی در کشورمان، تدابیری داریم، افزود: در این راستا، یک منشور ۱۲۰ مادهای در سال ۱۳۹۵ در کشورمان به تصویب رسید و ابلاغ گردید. این منشور چراغ راه خوبی برای متولیّان حوزه حقوق شهروندی است که بتوانند در یک مسیر منطقی حرکت کنند.
معاون وزیر دادگستری تصریح کرد: در سال جاری در وزارت دادگستری، ۳ همایش تحت عنوان «بایستههای حقوق شهروندی» برگزار شد و در سال آینده نیز در نظر داریم ۶ همایش در حمایت از حقوق شهروندی برگزار کنیم. مباحث آموزشی و ترویجی در توسعه و حمایت از حقوق شهروندی که از سوی وزارت دادگستری برگزار میشود بر اساس مأموریتی است که اواخر سال ۱۴۰۱، توسط ستاد حقوق بشر به وزارت دادگستری ابلاغ شده است.
وی همچنین بیان کرد: در وزارت دادگستری یک اداره کل، مختص این موضوع وجود دارد و با برنامهریزی و هم افزایی با همه دستگاههای متولّی کشور مباحث حقوق شهروندی را رصد و پایش میکند و هم در مباحث آموزشی سهیم و دخیل است.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری درخصوص مباحث محیط زیست و ارتباط آن با حقوق شهروندی، گفت: مباحث محیط زیستی ارتباط مستقیم با حقوق شهروندی دارد و بسیار حائز اهمیت است؛ به عبارتی محیط زیست و حقوق شهروندی دو روی یک سکه هستند. از سال ۱۹۷۹، حق بر محیط زیست سالم به عنوان یکی از حقهای بشری مورد شناسایی قرار گرفت. به نظرم در کشورمان هر چقدر آموزش در حوزه محیط زیست با نگاه حفظ حقوق شهروندی انجام شود باز هم جای کار دارد و باید ادامه یابد.