گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیررضا هراتی*: این روزها در تحلیل انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی به کرات دیده و شنیده میشود که لیست رائفی پور رای آورد و وی در اولین کنش سیاسی خود با موفقیت بزرگی در برابر دیگر کنشگران ظاهر شد. اما آیا اساسا چنین فرض و گزارهای درست است؟
با نگاهی ساده به لیستی که ایشان معرفی کرده و میزان آراء افراد حاضر در لیست در این دوره و دورههای قبل میتوان به واقعیت موضوع پی برد. اگرچه برای تدقیق این نوشته لازم است اصل مشارکت، میزان آرا و سایر اتفاقات سه ماهه منتهی به انتخابات تحلیل و بررسی شود، اما در این نوشته صرفا به بررسی برخی اعداد و ارقام و افراد انتخاب شده خواهم پرداخت.
ابتدا با بررسی ۳۰ نفر اول تهران مشخص میشود که هیچ کدام از آنهایی که در لیست رائفی پور بودند کاندیدای اختصاصی مصاف نبوده و این خود نشان از آن دارد که ایشان تعداد قابل توجهی از کاندیداها را بر اساس رایی که داشتند طی مذاکره و بررسی در لیست خود قرار داده است تا بتواند از این طریق به اعتبار لیست خودش بیفزاید، امثال آقایان رسایی، ثابتی، ایزدخواه و... که رای مشخصی در بدنه جامعه حزب اللهی دارند. ایشان حتی افرادی را که طی ۴ سال د رمجلس از مخالفان سرسخت شفافیت بودند را در لیست گذاشتند مثل آقای نبویان؛ که یک شبه تصمیم به پذیرش شفافیت کردند و فیلمی هم از امضای سوگندنامه ایشان مطابق رسم جبهه رائفی پور نیست!
این لیست بندی نشان از آن دارد که ایشان به وضعیت پایگاه اجتماعی خود در کف جامعه آگاه است و میدانست برای وزانت لیست هم که شده حتما تعداد افراد شناخته شده و درای رای باید در این لیست قابل توجه باشد؛ لذا برای تکمیل کار خود علاوه بر کاندیداهای شناخته شده و دارای رای مشخص نیاز به نزدیک بودن لیست با یکی از لیستهای انتخاباتی بود که در اینجا لیستی که پابهپای ایشان آمد لیست امنا بود؛ لذا اشتراک لیست امنا با لیست رائفی پور بیش از نصف است.
بعدا در بررسی میزان رای رسایی و برخی دیگران به راحتی مشخص میشود که این افراد چیزی در حدود حداکثر ۲۰۰ هزار رای به آنها اضافه شده و در این انتخابات در ۳۰ نفر تهران قرار گرفتند. برای مثال رسایی در انتخابات ۹۸ حدود ۲۲۰ هزار رای کسب کرد و در انتخابات میاندوره ۱۴۰۰ اسماعیل کوثری تنها با کسب ۳۴۰ هزار رای وارد مجلس شد و این نشان میدهد که رای رسایی چیزی همین حدود ۳۰۰ هزار میباشد. برای سایر کاندیداها نیز به همین نحو قابل بررسی است و لذا این نشان میدهد بدنه رای آقای رائفی پور تنها چیزی حدود ۱۰۰ هزار رای به سرلیست جبهه خود و سرلیست امنا اضافه کرده است.
منکر تاثیر حمایت زائفی پور از این افراد و اضافه شدن رایشان نیستم، اما اگر قرار باشد لیستی برنده این ۳۰ نفر تهران باشد حتما لیست رائفی پور نیست.
* امیررضا هراتی، دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت دولتی
انتشار یادداشتها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.