آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۳۷۵۸۳
عضو اتاق بازرگانی گرگان:

ارزآوری حاصل از صادرات ید در گلستان ۲۰ درصد کاهش یافت

عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: در یازده ماه نخست امسال ارز آوری حاصل از صادرات ید به ۱۰ میلیون و ۷۵۲ هزار دلار رسیده که بیانگر کاهش ۲۰ درصدی ارزآوری این محصول نسبت به سال گذشته است.
ارزآوری حاصل از صادرات ید در گلستان ۲۰ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، رضا مبصری در نشست خبری با خبرنگاران گلستانی اظهار داشت: یُد یکی از اقلام انحصاری استان گلستان است که امسال ۱۰ میلیون و ۷۵۲ هزار دلار صادرات داشته ایم و در مقایسه با صادرات ۱۳ میلیون و ۵۳۲ هزار دلاری مدت مشابه سال گذشته روند ۲۰ درصد کاهش ارزآوری این محصول را شاهد بودیم.


عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت:مسئولین علت این امر را عمدتاً اعمال مالیات و عوارض بر صادرات این محصول عنوان کردند.

وی افزود: طبق مصوبه بالادستی، این عوارض و مالیات به مواد خام صادراتی تعرفه تعلق می‌گیرد تا زنجیره پایین دست آن در کشور و استان تکمیل شود و به تبع آن ارزش افزوده بیشتری عاید کشور شود.


مبصری گفت: متاسفانه از نگاه مسئولین یُد اِلمنتالی که تولید می‌شود و حاصل یک فراوری بسیار پیچیده است به عنوان ماده خام در نظر گرفته شده است.


عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ادامه داد: ما در تلاش هستیم که این مشکل را رفع کرده و امیدواریم مسئولین  نیز نسبت به این موضوع توجه و اهتمام کافی داشته باشند.


گفتنی است؛ کارخانه‌جات تولید ید در ۲۷ کیلومتری شمال شهرستان آق قلا استان گلستان و در نزدیکی مرز اینچه برون قرار دارد. در جهان فقط ۱۰ کشور از جمله ترکمنستان، آذربایجان، آمریکا، چین، روسیه، شیلی، ژاپن و ایران تولیدکننده ید هستند. هر چند این ماده معدنی در ساخت اسید استیک، کائوچو، رنگدانه، موادآلی، تولید فلزات با خلوص بالا، مکمل غذایی، تایر اتومبیل، صنایع هوا فضا و الکترونیک به کار می‌رود، اما نگرانی‌های موجود در حوزه تبعات زیست محیطی این محصول، به یکی از دغدغه‌های اصلی اهالی گلستان تبدیل شده است.


همچنین امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی گرگان نیز گفت:کل صادرات استان طی ۱۱ ماه گذشته ۶۴۷ هزار تن معادل ۳۱۰ میلیون دلار ارزش صادراتی بوده است که نسبت به سال گذشته در مقیاس وزنی ۵۴ درصد و مقیاس ارزی ۴۶ درصد افزایش داشته است.


یوسفی همچنین عنوان کرد: عمده کالا‌های صادراتی لوله آهنی، پلی استایرین، تخم مرغ، پنیر، خوراک آبزیان، پای مرغ، ید، مواد شوینده، میگو، میوه، صیفی جات، سیمان و آب معدنی بوده است.


وی با بیان اینکه مقاصد صادراتی ما ۲۸ کشور شامل ترکمنستان قزاقستان پاکستان ازبکستان عراق رومانی روسیه ارمنستان و ... می‌باشد اظهار کرد: همچنین به ۱۵ کشور همسایه از طریق استان صادرات صورت می‌گیرد که میزان این صادرات امسال ۴۵۴ هزار تن و ۲۵۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به هدف گذاری که در نظر داشتیم ۹۶ درصد هدف وزنی و ۱۰۹ هدف ارزی را تامین کرده است.


یوسفی گفت: صادرات ما به ترکمنستان در ۱۱ ماه اخیر نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد رشد، عراق و قزاقستان ۸۴ درصد، پاکستان ۲۴۸ درصد و ازبکستان نیز ۱۹۰ درصد رشد داشته است.


یوسفی تصریح کرد: میزان واردات نیز در یازده ماه گذشته ۷۵ هزار تن و ۱۳۹ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۱۲ درصدی را شاهد بوده‌ایم.


گفتنی است، که گلستان ۷۵۰ عضو فعال اقتصادی دارای کارت بازرگانی دارد که بیشتر فعالیت فعالان اقتصادی این استان با کشور‌های آسیای میانه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار