به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امین توکلیزاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در ادامه با تبریک سال نو و تسلیت ایام شهادت امام اول شیعیان و تقدیر از کارکنان شهرداری بابت اجرای طرحهای گسترده با حال و هوایی نوروزی و رمضانی گفت: همه در خاطر داریم که ما ۴ محور تحولی در شهر داریم و بر مدار آن برنامه ریزی میکنیم. یکی از این تحولات تحول نرم افزاری شهر است که دشوار و پیچیده و دارای متغیرهای متعددی است. یک شهر انسان محور با مدل توسعه ایرانی اسلامی با یک شهری که نگاه توسعهای آن بر مدار غرب است فرق میکند.
وی ادامه داد: بخشی از این تحول نرم افزاری شهر، بخش رفع آسیبهای اجتماعی است. رهبر انقلاب ۶ جلسه برای آسیبهای اجتماعی وقت گذاشتند تا موضوع آسیبهای اجتماعی در کشور اولویت پیدا کند. ما میدانیم که اگر یک تصویر از زباله گردی منتشر بشود چه لطمهای به حیثیت جمهوری اسلامی وارد میکند. این موضوع برای شهردار تهران به حدی اهمیت دارد که اولین روز کاری سال جدید را با این موضوع آغاز کردند.
توکلیزاده با بیان اینکه ۳ معاونت به صورت مستقیم در این کار حضور دارند گفت: شهرداران، معاونت امور مناطق، معاونت خدمات شهری و معاونت فرهنگی اجتماعی. چندین سازمان و نهاد هم برای پیشبرد بهتر امور باید در این امر همکاری کند. این تعداد دستگاهها حکایت از این دارد که میخواهیم به سمتی حرکت کنیم که یک شهر متعالی و زیستپذیر را برای شهروندانمان فراهم کنیم.
معاون شهردار تهران بیان داشت: مرحله اول طرح، پاتوقهای اصلی مانند کوهسنگی و خلازیر بود. ما ۷ منطقه بحرانی در تهران داشتیم که این برای بیگانگان به دستاویزی برای تخریب نظام مقدس جمهوری اسلامی تبدیل شده بود. امروز با همت دستگاههای متعدد پاتوقهای اصلی لطمهای جدی دیده و بعضا مانند منطقه فرحزاد دیگر شاهد چنین چیزی نیستیم. این پاتوقهای اصلی تقریبا از بین رفته است و شاهد تجمعات سنگین نیستیم.
وی با بیان اینکه وقتی میخواهیم یک زیستبوم آسیب را از بین ببریم باید به موضوعات مختلفی توجه کرد، خاطرنشان کرد: تمام مراحل مورد نیاز طی شده تا ما به نقطه کنونی برسیم. این تلاشها باعث اعتماد رییسجمهور محترم شد و جلسات مرکز رصد شکل گرفت و با یک انرژی بیشتری دستگاهها کنار هم قرار گرفتند و با این تفویض قانونی اخیر ویژه شهرداران نواحی موانع قبلی نیز در هم شکست.
توکلیزاده گفت: شما همه آسیب را میشناسید، مخصوصا در این دوره مدیران شهری به آسیبهای اجتماعی اشراف دارند. نباید موضوع را رها و کوتاهی کنیم؛ لذا نیازمند تلاشی هستیم که به هیچ وجه مبحث پاتوقها رها نشود، چون به تبع آن آسیبها نیز برمیگردند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در پایان با بیان اینکه باید بعد از حل معضلات نواحی به سراغ محلات برویم، گفت: این امر پایدارسازی رفع آسیب را در پی خواهد داشت. این یک کار جمعی و فراگیر است و اگر یکی از دستگاههای ذیربط کنار دیگران قرار نگیرند کار در همین مرحله متوقف می شود.