به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، استان گلستان به سبب برخورداری از شرایط آب و هوایی و خاک مطلوب و همچنین حدود نیم میلیون هکتار اراضی زراعی دیم یا آبی به عنوان یکی از قطبهای اصلی بخش کشاورزی کشور محسوب میشود و دهها هزار بهره بردار در بخشهای مختلف آن به ویژه زراعت وظیفه تولید و تامین نیازهای اصلی و استراتژیک کشور را بر عهده دارند.
بارشهای یک ماهه اخیر در استان گلستان علاوه بر تغذیه سفرههای زیر زمینی آب و سازههای ذخیره آب در گلستان، مسرت و شادمانی کشاورزان و زارعان گلستانی را به همراه داشته و این کشاورزان امیدوارند که تولید امسال آن نسبت به سه سال گذشته که گلستان در چنگ دیو خشکسالی گرفتار بوده، بهبود یابد.
در هر حالی که کمتر از سه تا چهار هفته دیگر موعد برداشت محصولاتی مانند جو و در ادامه کلزا، گندم و سیب زمینی در گلستان فرا میرسد، دستگاههای دخیل در حوزه کشاورزی در تلاش هستند با پیش بینی تمهیدات لازم، بتوانند خدمات مطلوبتری به کشاورزان ارائه دهند.
در همین راستا، رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان به خبرنگاران گفت: مراکز دولتی و خصوصی خرید محصولات زراعی در این استان از اردیبهشت راه اندازی میشود.
محمد برزعلی افزود: امسال تولید حدود یک میلیون تُن گندم، بیش از ۱۱۰ هزار تُن کلزا، ۱۶۰ هزار تُن جو و بیش از ۱۲۰ هزار تُن سیب زمینی در استان پیش بینی شده است.
وی گفت: ناظران به طور مستمر در مراکز خرید محصولات زراعی گلستان حضور خواهند داشت تا حقیاز کشاورزان تضییع نشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان هم به کشاورزان توصیه کرد: برای حمل محصولات خود حتماً از طریق شرکتهای مجاز با گرفتن بارنامه، اقدام کنند.
عادل مصدقی افزود: حمل محصولات کشاورزی از طریق شرکتهای مجاز با گرفتن بارنامه، نرخ کرایه و بیمه محصول را تضمین میکند.
وی با بیان اینکه امسال برای جابهجایی حدود دو میلیون تُن محصول کشاورزی در استان از ظرفیت حدود ۱۳ هزار دستگاه کامیون بومی استفاده میشود، افزود: در صورت نیاز بیشتر از ظرفیت استانهای دیگر نیز استفاده خواهد شد.