به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از سال ۱۴۰۲ با دستور رئیس جمهور اعتبارات طرح توزیع شیر در مدارس تأمین و قرار شد در مدارس ابتدایی دولتی توزیع و اجرایی شود.
۲۶ مهر ۱۴۰۲ توزیع شیر برای دانشآموزان مدارس ابتدایی رسما آغاز و قرار شد تمامی دانشآموزان ابتدایی در سراسر کشور دو نوبت در هفته شیر دریافت کنند، حتی ۷ آبان ۱۴۰۲ نیز اعلام شد که بند الحاقی ماده ۷۱ لایحه برنامه هفتم توسعه، دولت را به اجرای طرح تغذیه با شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی مکلف کرده است به طوریکه سخنگوی وزارت آموزشوپرورش نیز گفت: در سال ۱۴۰۳ نیز این طرح حتما در مدارس ابتدایی ادامه خواهد یافت و اگر اعتبارات اجازه دهند آموزش و پرورش این آمادگی را دارد که این طرح را در مدارس راهنمایی نیز اجرایی کند.
وی ادامه داد: طرح بزرگ توزیع شیر رایگان با دستور رئیس جمهور بعد از ۱۰ سال وقفه فعال و تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به ۲۰۰ میلیون پاکت شیر رسید و به صورت میانگین ۲۵ نوبت شیر از ابتدای آبان تا اسفند در مدارس ابتدایی توزیع شده است و ۱۵ نوبت دیگر توزیع شیر را در فصل بهار خواهیم داشت. طرح توزیع شیر با اعتبار مورد نیاز دو هزار میلیارد تومان نه در جداول بودجهای پیش بینی شده بود و نه مجوزش را داشتیم؛ اما با دستور رئیس جمهور و پیگیری وزیر آموزش و پرورش در هیأت دولت این طرح نیز با موفقیت زیاد انجام شد.
حال حسین اسداللهی دبیر کمیته ملی شیر وزارت آموزشوپرورش در یک برنامه رادیویی اظهار کرد: این برنامه در سال تحصیلی جدید منسجمتر و قویتر از گذشته برگزار میشود و امید میرود زنگ مهر و مدرسه با زنگ شیر آغاز شود.
اسداللهی اضافه کرد: از ۲۳ مهر ماه سال گذشته وزارت آموزشو پرورش تمام زیرساختهای خود را برای اجرای این طرح فراهم کرد و شرکتهای لبنی در استانهای مختلف برای کسب آمادگی فرصت خواستند. در برخی از استانها شاهد بودیم توزیع شیر از دی ماه آغاز شد، اما ۷۰ درصد کشور از آذر ماه تحت پوشش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد دانشآموزان کشور شیر دریافت میکنند گفت: در کشور ۵۰۰ واحد تولید لبنی وجود دارد و استانداردهای شیر مدارس بسیار سختگیرانه از شیر بازار است. از بین ۵۰۰ شرکت، ۸۴ شرکت واجد شرایط شدند که براساس رتبه بندی و تمایل آنها ۲۰ تای آنها وارد طرح شدهاند. برخی از شرکتهای لبنی نیز در صف انتظار قرار دارند تا در صورت عدم توانایی شرکتی در تامین شیر، این مسئولیت بر عهده شرکت دیگری نهاده شود.
دبیر کمیته ملی شیر وزارت آموزشوپرورش در ادامه از سالمتر بودن شیر استریل سخن گفت و ادامه داد: عمده چالش در تامین شیر مدارس، تامین پاکت استریل است چرا که علیرغم ظرفیت تولید آن در کشور تنها ۲۰۰ میلیون پاکت تولید میشود. این در حالی است که برای تامین شیر مدارس به ۴۰۰ میلیون پاکت نیاز داریم. به واسطه تامین شیر مدارس، چند واحد لبنی که با ظرفیت کمتری کار میکردند به ظرفیت آنها اضافه شده و تولید پاکت نیز افزایش یافته است. به دلیل کمبود این پاکتها در هفتههای منتهی به عید به جای توزیع شیر در پاکت ۲۰۰ سیسی از پاکت یک لیتری استفاده شد.