به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی و رییس هیات مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویان و دستیاران اعلام کرد: آییننامه شورای صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکدههای علوم پزشکی کشور در سه جلسه اخیر هیات مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران براساس ضوابط ناظر بر فعالیتهای شورای صنفی دانشجویان مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی، مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته و توسط رییس کارگروه بررسی و تنظیم مقررات وزارت متبوع تأیید شده است.
این آیین نامه مبتنی بر ۷ ماده ۳۲ بند و ۱۱ تبصره جایگزین آیین نامه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه /دانشکدهای علوم پزشکی کشور شده و از تاریخ ابلاغ لازم اجرا است.
وظایف شورای صنفی دانشجویی و دستیاران واحد دراین آیین نامه به شرح زیر است:
پیگیری حقوق صنفی دانشجویان واحد مربوطه به منظور رفع مشکلات دانشجویان و ارائه پیشنهاد و راهکارهای اصلاحی به مسئولان ذی ربط و کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده
تهیه پیش نویس شرح وظایف داخلی واحدهای زیر مجموعه شورای صنفی دانشجویی واحد و ارائه آن به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه دانشکده جهت تایید
ارایه گزارش عملکرد ماهانه به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه /دانشکده
همکاری و تعامل مناسب با سایر اعضاء کمیته اجرایی در برگزاری انتخابات دوره بعدی
شورای صنفی هر واحد دانشگاهی صرفاً به فعالیت در امور رفاهی و صنفی دانشجویان همان واحد میپردازد و وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور رفاهی و صنفی دانشجویان و انعکاس مسائل و مشکلات رفاهی و صنفی آنان و پیگیری حل آنها از طریق مسئولان ذیربط واحد دانشگاهی مربوطه را بر عهده دارد.
اختیارات و حدود فعالیت شوراهای صنفی
فعالیتها و مصوبات شورای صنفی واحد کمیتههای هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه /دانشکده. باید در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور بر اساس ضوابط ناظر بر فعالیتهای شوراهای صنفی دانشجویی مصوب جلسه ۱۶۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین قوانین و آیین نامههای ابلاغی وزارت متبوع و نیز در حیطه حقوق صنفی دانشجویی باشد.
شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در هیچ یک از سطوح مجاز به انجام فعالیتهای علمی فرهنگی و سیاسی نیستند. فعالیت در امور مذکور بر عهده سایر مجموعههای قانونی مرتبط در دانشگاه /دانشکده خواهد بود. تبصره: اطلاع رسانی و فعالیت رسانهای شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در بستر رسانهای مفدا و مورد تأیید هیات نظارت انجام میشود.
برگزاری انتخابات شوراهای صنفی اردیبهشت ماه
انتخابات شورای صنفی در سال اول طی یک ماه پساز ابلاغ آییننامه و دستورالعمل و در سالهای بعد ترجیحاً در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.
انتخابات کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران در واحدها با رأی حداقل ۱۵ درصد از کل دانشجویان در همان واحد رسمیت مییابد و شرط انتخاب داوطلبین کسب نصف آرای مأخوذه است در صورت عدم کسب آرای لازم انتخابات بهدور دوم کشیده میشود و کسب نسبی اکثریت آرای مأخوذه ملاک انتخاب افراد خواهد بود.
شرایط داوطلبان عضویت در شوراهای صنفی دانشجویی
تمامی دانشجویان دانشگاه و دانشکدههای علوم پزشکی که دارای شرایط ذیل باشند میتوانند داوطلب عضویت در شورای دانشجویی شوند:
تابعیت جمهوری اسلامی ایران
التزام به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه و قوانین موضوعه کشور
حسن شهرت قانون مداری و رعایت اخلاق اسلامی و حرفهای
گذراندن حداقل یک ترم تحصیلی در همان مقطع
دارا بودن معدل کل حداقل ۱۴ برای مقطع کارشناسی ۱۵ برای ارشد و دکترای حرفهای و ۱۶ برای مقطع دستیاری و دکتری تخصصی PhD
نداشتن حکم محکومیت در شورای انضباطی
مشروط نبودن نیم سال پیشین با نداشتن دو نیم سال مشروطی غیر متوالی
عدم مسئولیت و عضویت در شورای مرکزی کانونها و تشکلهای اسلامی دانشجویی به صورت همزمان
هر دانشجو صرفاً میتواند در یک شورای صنفی واحد دانشگاهی (خوابگاه یا دانشکده و مرکز آموزشی درمانی) عضویت داشته باشد.
ارائه گواهی از معاونت آموزشی مبنی بر این که مدت باقی مانده از دوران تحصیل بدون احتساب ترمی که در آن انتخابات برگزارمی گردد، کمتر از دو ترم نباشد. به استثنای دانشجویان کارورز دکتری حرفه ای.
دانشجویان مشمول قوانین آموزشی میهمان نمیتوانند عضو شورای صنفی شوند.
مرجع رسیدگی به تأیید صلاحیت داوطلبان شوراهای صنفی دانشجویان کمیته اجرایی انتخابات دانشگاه دانشکدها ست. وظیفه نظارت و رسیدگی بر شکایات و تخلفات انتخابات در شورای صنفی واحدهای دانشگاه دانشکده بر عهده هیأت نظارت دانشگاه /دانشکده است و در رسیدگی بر شکایات و تخلفات کمیتههای هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه / دانشکده و یا در مرحله تجدید نظر بر عهده هیأت مرکزی نظارت است.