به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو با بیان اینکه سد قیز قلعه سی به رونق اقتصادی استانهای شمال غرب کشور کمک میکند، گفت: سد قیزقلعهسی به دست مهندسان و پیمانکاران ایرانی طراحی و احداث شده است.
وی با تاکید بر اینکه این سد نمادی از دوستی و مودت بین مردم دو کشور ایران و آذربایجان است، ادامه داد: امروز این سد با حضور رئیس جمهور کشورمان و همتای آذربایجانی وی افتتاح شده و به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نیرو با بیان اینکه ایران و جمهوری آذربایجان مرز مشترک ۴۵۰ کیلومتری با رودخانه ارس دارند، گفت: رودخانه ارس یک رودخانه مرزی بین چهار کشور ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه به طول ۱۰۷۲ کیلومتر است.
محرابیان با اشاره به اینکه برای بهرهبرداری مشترک از این رودخانه در گذشته سدی به نام ارس و سالها پیش سدی به نام خداآفرین به بهرهبرداری رسیده است، گفت: امروز نیز سد قیزقلعهسی بر روی این رودخانه به بهره برداری میرسد.
محرابیان به مهمترین اهداف احداث این سد اشاره کرد و گفت: مهار سیلاب، تأمین آب شرب، کشاورزی، محیط زیست و نیز استفاده از ظرفیتهای مشترک دو طرف برای توسعه همکاریها از جمله مهمترین اهداف احداث و افتتاح سد قیزقلعهسی است.
وی با بیان اینکه سد قیزقلعهسی، سالانه دو میلیارد مترمکعب آب را تنظیم میکند، اظهار کرد: این سد به صورت کامل یک پروژه مهندسی سازی شده و استاندارد است و عملیات خاکبرداری این سد بیش از ۶ میلیون متر مکعب، عملیات خاکریزی بیش از ۲.۱ میلیون مترمکعب و عملیات بتنی این سد حدود نیم میلیون مترمکعب است.
وی با بیان اینکه برای این سد ۲ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۸۰ مگاوات برای تامین برق به میزان ۲۷۰ گیگاوات ساعت در سال در نظر گرفته شده است، افزود: سد قیز قلعه سی بزرگترین و مهمترین پروژه آبی در استانهای آذربایجان و اردبیل است که اجرای آن به تامین آب پایدار برای بزرگترین شبکه آبیاری زهکشی منطقه شمال غرب منجر خواهد شد.
وزیر نیرو در مورد دیگر مزایا و محاسن بهره برداری از سد قیز قلعه سی به نقش آن در توسعه گردشگری منطقه و حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و افزود: توسعه گردشگری، تامین آب شرب شهرها و روستاها و کمک به حفظ محیط زیست منطقه و توسعه همکاری میان ایران و جمهوری آذربایجان از دیگر مزایای افتتاح سد قیز قلعه سی به شمار میرود.