به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ فیروز کشیر صبح امروز در برنامه زنده شهر امن در استودیو پلیس پایتخت که از شبکه پنج سیما پخش میشد حضور یافت و در خصوص بررسی انواع پلاک ملی خودروها در ایران توضیح داد.
سرهنگ کشیر گفت: پلاک یک قطعه فلزی در ابعاد و اندازههای مشخص است که هر خودرو در قسمت جلو و پشت وسیله نقلیه و در محل مشخص شده باید نصب داشته باشد. این پلاک باید کاملا خوانا و بدون پوشش بوده تا پلیس و دیگر شهروندان بتوانند آنرا به راحتی ببینند.
وی افزود: انواع پلاکهایی که در سطح کشور وجود دارند شامل، پلاکهای خودروهای انتظامی فراجا، پلاک خودروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پلاکهای خودروهای تشریفات که برای مهمانان و تشریفات بکارگیری میشود و پلاکهای خودروهای دولتی که با رنگ قرمز و نوشتار سفید تردد میکنند وجود دارد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ بیان داشت: همچنین پلاک خودروهای ادوات کشاورزی، صنعتی و عمرانی باحرف "ک" مشخص شده اند، خودروهای تاکسی که روزانه آنها را مشاهده میکنیم و با حرف "ت" مشخص شده اند وخودروهای سیاسی با پلاک دیپلماتیک، پلاک سرویس، پلاک گذر موقت و پلاک فرماندهی که مختص ستاد کل نیروهای مسلح و پلاک خودروهای وزارت دفاع که با رنگ پس زمینه آبی و نوشتار سفید و پلاک خودروهای ارتش هم وجود دارند که تمامی اینها جزء پلاکهای ملی محسوب میشوند.
سرهنگ کشیر افزود: در گذشته این پلاکها به صورتهای مختلفی بوده اند که البته الان به صورت یک شکل وملی بر روی خودروهای مختلف و در محل خود نصب میشوند.
وی گفت: تاریخ پلاک به دوران صدارت وثوق الدوله در سال ۱۲۹۸ ه. ش باز میگردد که این پلاکها در آن دوره در ابتدا بر روی گاری و درشکه نصب و در سال ۱۳۰۵ که خودرو وارد ایران شد بر روی خودرو نصب گردیدند.
سرهنگ کشیر بیان داشت: البته پلاک ملی برای موتورسیکلت هم وجود دارد که بر روی انواع موتورسیکلتها نصب میشوند و به صورت پلاکهای شخصی و دولتی (با پس زمینه قرمز) مشخص است. همچنین پلاک موتورسیکلت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انظامی و ارتش (بارنگ خاکی) نیز وجود دارد.