به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اکبر رضایی مسؤول حمل و نقل و تردد بین شهری در مکه گفت: یکی از مهمترین موضوعات در فرآیند اجرایی عملیات حج، نقل ترددی است که وظیفه انتقال زائران به مشاعر مقدسه و انتقال مجدد آنها به مکه مکرمه را برعهده دارد.
وی افزود: برای ایران و چندین کشور نظام ترددی به جای نظام واحد پیشبینی شده و این یک خدمت شایسته است، به طوری که مسیر کاملاً معین و تعریف شده است و زائران در کمترین زمان ممکن و بدون ترافیک و ازدحام و با هماهنگی پلیس راهنمایی به مشاعر مقدسه منتقل میشوند.
رضایی گفت: فرآیند انتقال زائران به مشاعر مقدسه از صبح روز هشتم ذیالحجه (یوم الترویه) با انتقال زائران اهل سنت آغاز میشود که این گروه از زائران ابتدا به منا منتقل میشوند و مرحله بعد انتقال زائران کشورمان (شیعیان) از مکه به عرفات است که از ساعت یک بعدازظهر با راهنمایان مجرب و آموزش دیده که در هر اتوبوس مستقر میشوند، آغاز خواهد شد.
مسؤول حمل و نقل و تردد بین شهری از زائران خواست که با مدیران کاروانها و مجموعهها نهایت همکاری را داشته باشند که این مرحله در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود، چون زائران نهایتاً باید تا ۱۱ شب از مکه خارج شوند.
اکبر رضایی با اشاره به اینکه ۶۰۰ دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران از مکه به عرفات در نظر گرفته شده است، گفت: در پی اتمام عملیات انتقال زائران از مکه به عرفات، انتقال آن دسته از زائرانی که وقوف اضطراری دارند بعد از مغرب شرعی روز عرفه از عرفات به منا آغاز خواهد شد که پیشبینی میشود ساعت ۱۰ شب به پایان برسد و همچنین مرحله وقوف اختیاری ویژه آقایان در مزدلفه (مشعرالحرام) نیز انجام خواهد شد.
وی در پایان گفت: بازگشت زائران به مکه مکرمه بعد از آنکه رمی جمرات خود را انجام دادند با خدمات نقل ترددی بعد از اذان ظهر روز ۱۲ ذیالحجه آغاز خواهد شد و برخی از حجاج هم پیاده روی را برای بازگشت خود از منا به مکه انتخاب میکنند.