به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در هفتههای اخیر استفاده گسترده ارتش رژیم صهیونیستی از حملات هوایی در یورش به کرانه باختری با هدف ترور بسیاری از رزمندگان جوان مقاومت فلسطین توجه بسیاری از ناظرین تحولات پرونده فلسطین را به سوی خود جلب کرده است.
اتکای بیش از اندازه ارتش اسرائیل به نیروی هوایی خود در حملات ماههای اخیر به کرانه باختری در شرایطی است که این رژیم از زمان انتفاضه دوم «الاقصی» در سال ۲۰۰۰ از به کارگیری توان هوایی خود در حمله به شهرها و اردوگاههای فلسطینیان ساکن در کرانه باختری خودداری کرده بود.
ارتش اسرائیل مدعی است هدف از این حملات هوایی، شناسایی و نابودی هستههای مقاومت فلسطینی است که اقدام به ساخت و استفاده از مینها و بستههای انفجاری علیه خودروهای زرهی ارتش اسرائیل در زمان حمله به مناطق مختلف کرانه باختری میکنند.
به نظر میرسد بروز نگرانیها از تلفات گسترده در صفوف نیروهای پیاده نظام ارتش اسرائیل در زمان یورش به مناطق مختلف کرانه باختری و ترس از افتادن نظامیان و خودروهای زرهی اسرائیلی در دام مینها و بستههای انفجاری تعبیه شده توسط جوانان مقاومت در جای جای مناطق کرانه باختری سبب شده تا راهبرد نظامی ارتش اسرائیل دچار تغییر و تحولی شگرف شود و به جای اتکا به حملات زمینی، از تجاوز هوایی به عنوان روشی ایمنتر و کم خطرتر در مواجهه با گروههای مقاومت بهره گرفته شود.
ارتش اسرائیل در همین چارچوب برای نخستین بار از زمان انتفاضه دوم فلسطینیان تصمیم به تشدید سیاست ترور علیه رهبران گروههای نظامی فلسطینی، استفاده از خودروهای نفربر زرهی در کرانه باختری برای اولین بار از زمان انتفاضه دوم فلسطینیان در سال ۲۰۰۰ و افزایش استفاده از خودروهای سنگین همچون بولدوزرهای D۹ و ممنوعیت ورود سیمان به کرانه باختری کرده است.
یهودا فاکس، فرمانده منطقه مرکزی ارتش اسرائیل هفته گذشته نسبت به افزایش استفاده از بستههای انفجاری در کرانه باختری بعد از کشته شدن سه نظامی اسرائیلی بر اثر انفجار این بستهها در منطقه طولکرم در نزدیکی جنین هشدار داد.
در همین راستا خبرها از تشدید تمهیدات ارتش اسرائیل به منظور تعقیب و بازداشت جوانان فلسطینی که اقدام به تعبیه بستههای انفجاری میکنند، حکایت دارند.
روز جمعه ارتش اسرائیل ۷ نفر دیگر از جوانان فلسطینی را با ادعای آنکه این افراد موجب کشته شدن یک نظامی اسرائیل با بسته انفجاری شده بودند، خبر داد.
نیروی هوایی ارتش اسرائیل نیز اخیرا در حمله پهپادی خود به اردوگاه «نورشمس»، در نزدیکی طولکرم، ۴ نفر از رزمندگان فلسطینی را به شهادت رساند. در این حمله البته یک نظامی واحد «مستعربین» ارتش اسرائیل نیز به هلاکت رسید.
افزایش استفاده هوشمندان از بستههای انفجاری توسط جوانان مقاومت فلسطین در کرانه باختری حساسیت نهادهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را نسبت به مخاطرات امنیتی نوظهور در کرانه باختری برانگیخته است. اگرچه نهادهای امنیتی اسرائیل با بستههای انفجاری مشابه بمبهای «شواظ» که این روزها توسط گردانهای مقاومت در غزه علیه نظامیان اسرائیلی به کار گرفته میشوند، مواجه نشدهاند، با این حال همین نهادها مدعی هستند که در حملات اخیر خود به شهرها و روستاهای فلسطینی در کرانه باختری، انواع بستههای انفجاری را در منازل جوانان مقاومت کشف کردهاند. این بستههای انفجاری با دقت بسیار بالا عمدتا در داخل کرانه باختری و با کیفیتی عالی تهیه میشوند.
ارتش اسرائیل همچنین مدعی نابودی بیش از ۵۰ کارگاه تولید سلاح و بستههای انفجاری در کرانه باختری در طول ۶ ماه اخیر شده است؛ کارگاههایی که در آنها هزاران نارنجک و بسته انفجاری که برای انهدام خودروهای زرهی استفاده میشوند، کشف و ضبط شدهاند.
این بستههای انفجاری تا به امروز موفق به انهدام دست کم ۱۵۰ خودروی زرهی و بولدوزرهای D۹ ارتش اسرائیل در مناطق مختلف کرانه باختری شدهاند.
تلآویو همچنین از تشدید تدابیر ویژه خود به منظور شناسایی و تحت تعقیب قراردادن سازندگان این بستههای انفجاری و تشدید فعالیتهای اطلاعاتی برای شناسایی کارگاههای ساخت سلاح و بستههای انفجاری و نخبگان اصلی سازنده این بستهها در میان جوانان مقاومت خبر داده است.
در روزهای اخیر فرمانده منطقه مرکزی ارتش اسرائیل ممنوعیت واردات سیمان به کرانه باختری را اعلام کرد؛ چرا که سازمانهای اطلاعاتی این رژیم معتقدند رزمندگان مقاومت فلسطین از سیمان به دلیل قدرت تخریب بالای آن، برای ساخت بستههای انفجاری استفاده میکنند.
نظامیان ارتش اسرائیل در یورشهای اخیر خود به شهرها و اردوگاههای فلسطینی کرانه باختری از بولدوزرهای غول پیکر D۹ بهره میگیرند تا شاید بدین شکل بتواند بخشی از بستههای انفجاری تعبیه شده در عمق اندک جادهها و معابر عمومی اردوگاهها را شناسایی و از بین ببرند و بدین شکل از بروز تلفات سنگین در صفوف نظامیان خود در جریان عملیاتها بکاهند.
دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل همچنین تحقیقاتی را در زمینه تغییرات در خاک مناطقی از کرانه باختری که خودروهای نظامی ارتش اسرائیل از آنجا عبور یا هدف مینهای تعبیه شده قرار گرفتهاند، آغاز کرده است.
ارتش اسرائیل در عین حال در ادامه سیاستهای محافظهکارانه خود به منظور کاهش میزان تلفات انسانی در میان نظامیان خود، خودروهای نفربر زرهی «نمر» را جایگزین خودروهای زرهی «ام-۱۱۳» کرده است.
خودروهای نفربر زرهی نمر در قیاس با رقیب خود از قدرت حفاظت بالاتری در مواجهه با مینها و بستههای انفجاری برخوردارند. البته نباید این نکته را فراموش کرد که استفاده از این خودروی نفربر زرهی به دلیل بزرگ بودن بیش از حد در کوچههای تنگ و باریک مناطق مختلف کرانه باختری به ویژه اردوگاههای فلسطینی با مصائب و دشواریهای بسیاری همراه است.
اما جدیدترین نگرانی شایع در میان فرماندهان ارتش اسرائیل در کرانه باختری مشاهده برخی از مینها و بستههای انفجاری به سرقت رفته از ارتش رژیم صهیونیستی در منازل و مخفیگاههای رزمندگان فلسطینی است. این فرماندهان از اینکه گروههای مقاومت به سرعت به این تجهیزات دست پیدا کردهاند، ابراز شگفتی کرده است.
در مجموع به نظر میرسد توانمندیهای شگرف جوانان مقاومت فلسطینی در کرانه باختری در ساخت مینها و بستههای انفجاری که به تلفات گسترده انسانی در صفوف نظامیان ارتش اسرائیل منجر شده، تا بدان حد موثر بوده که فرماندهان نظامی صهیونیست مجبور شدهاند تا پس از دو دهه بار دیگر با اتکا به توان هوایی خود بکوشند تا قدرت خلاقیت جوانان مقاومت فلسطینی در این منطقه را مهار کنند. امری که با مروری بر صحنه عملیاتی نبرد طرفین در ماههای اخیر و بازخوانی مواضع و ابراز نگرانیهای مکرر مقامات ارشد اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مورد در آستانه انفجار بودن کرانه امنیتی، در عمل رنگ میبازد.