به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، فرزاد مخلصالائمه استاندار مرکزی روز شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی گفت: مردم باید در بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعت، مدیریت شده آب مصرف کنند و دیگر با روشهای گذشته نمیتوان مصرف را مدیریت کرد.
وی افزود: وضعیت ذخیره آب در این استان بحرانی و شکننده است و مدیریت مصرف باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: تامین منابع مالی برای کمک به زیرساختهای تهیه آب قابل دسترسی برای بهره برداران دشوار است.
استاندار مرکزی گفت: صنعت استان در بازچرخانی آب همراهی خوبی داشته که این مهم در استان ۱۶ درصد مورد استفاده قرار داده است.
مخلصالائمه افزود: مطالعات انتقال آب از دریا به استان مرکزی انجام شده و کار شروع شده هرچند انتقال آب هم از نظر فاصله و هم از نظر جغرافیای مهم است.
وی بیان کرد:، چون پیش بینیها در حوزه آب و اقلیم مطلوب نیست، انتقال آب از دریا در دستور کار استان است.
استاندار مرکزی گفت: طرح مطالعاتی جلوگیری از تبخیر آب استخرهای کشاورزی استان نیز در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی هم گفت: لازم است مراجع قضایی در مدیریت مصرف آب با مجموعه آب منطقهای همکاری بیشتری داشته باشند.
محمد اسدی افزود: روان آب به سدهای استان مطلوب نیست و در شهرهای اراک و ساوه با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
وی بیان کرد: برای مدیریت مصرف آب تا زمانی که مردم و تشکلها پای کار نباشند موفقیت حاصل نمیشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: شهرداریها برای فضای سبز نباید از آب شرب استفاده کنند و نیاز است در این خصوص مصوبه لحاظ شود.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: تا دوشنبه این هفته تداوم گرما در استان وجود دارد، اما در اواخر هفته دمای هوا به میزان کمی کاهش مییابد.
سعیدرضا عرب افزود: میزان بارش در پاییز امسال ناچیز پیش بینی شده و این مهم میتواند استان را با مشکل مواجه کند.
مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی هم گفت: چهارمین سال خشکسالی استان مرکزی تجربه شده، اما با این وجود در تامین آب شرب مشکل ایجاد نشد.
حسین عباسی افزود: حضور مردم در روستاها به خصوص در اواخر هفته و استفاده از آب شرب برای آبیاری باغچهها ناترازی قابل توجهی در مصرف آب ایجاد کرده است.