گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، فاطمه خلیلی یگانه؛ محورهای اصلی رویداد سفینة النجاه ۲، «کدام حسین، کدام روایت»، «فلسطین و نقش من» و «اربعین» بود. در این اثر گرافیکی پرچمهای مشکی و سبزی در دل آسمان برافراشته شده که پرچم یاحسین(ع) قرمز رنگ در راس آنها، تصویر پرچم کشور فلسطین را تکمیل میکند. سخن امام خمینی(ره) که فرمودهاند: «راه قدس از کربلا میگذرد»، تصویر را آشکارا تفسیر کرده و این دیوارنگاره در صحن پیامبراعظم(ص) به نمایش درآمده است.
دربارهی هدف طراحی این اثر با محیا عشیری گفتوگو کردیم. وی از چگونگی رسیدن به این ایده گفت: بیشک مسئله فلسطین و نسلکشی غزه، مسئله اول و مهم جهان اسلام و بلکه همه عالم است. نگرش ما به این موضوع مهم، براساس فرهنگ شهادت، ظلمستیزی و دفاع از مظلوم، با الگوگیری از قیام امام حسین(ع) به عنوان مظهر مقاومت و ایستادگی در برابر باطل است. ایده خلق این اثر، از تلفیق الگو گرفتن از فرهنگ عاشورا، جمله راهبردی «راه قدس از کربلا میگذرد» و شناخت شمر و یزید زمانه (سخنرانی شهید مطهری) که به ذهنم خطور کرد، حاصل شده است.
این هنرمند پیرامون این که «در امتداد کربلا» چگونه در حرم مطهر امام رضا(ع) به نمایش درآمده است، توضیح داد: رویداد در مشهد و در حرم مطهر رضوی برگزار شد؛ پس از تولید آثار، فایل خروجی آنها در دسترس قرار گرفتند و توفیق حاصل شد که اثر من در حرم امام رضا(ع) پیاده شود.
عشیری دربارهی پیام این اثر و چرایی انتخاب نام در امتداد کربلا، اظهار داشت: ایستادگی و مقاومت امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا، بهترین الگو برای مقابله با ظلم است؛ تا آنجا که اندیشمندان غیر شیعهای که با جریان قیام و شهادت امام حسین(ع) آشنا شدهاند، به این موضوع اذعان دارند. لذا پرچم امام حسین(ع)، پرچم و لوای هدایت برای تمام جهانیان است. هر مبارزه با ظلم و ستم که یکی از مظاهر اصلی و مهم آن، مبارزه با رژیم صهیونیستی است، در امتداد فرهنگ کربلا بوده و پرچمهای قیام علیه این غده سرطانی، ذیل پرچم امام حسین(ع) تعریف شده و معنا پیدا میکند.
وی در پاسخ به این سوال که این روزها نقش هنرمندان، به ویژه هنرمندان خانم را در حوزهی کنشگری برای فلسطین چگونه میبینند، بیان کرد: رساندن روایتی صحیح از فلسطین به گوش جهانیان و شکل دادن تصویر درستی از این نبرد حق علیه باطل، از وظایف مهم همگان است. بیشک هنرمندان با در دست داشتن فرم و قالبهای گوناگونی که اثرگذاریشان دو چندان است، نقش بسیار مهمی را در این تصویرسازی ایفا میکنند. در این حوزه شاهد تولید کارهایی بسیار اثرگذار و دقیق از هنرمندان، به خصوص بانوان هنرمند، بودیم. از مصادیق آن میتوان به اجراهای نمایشی، طراحی پوسترها، فضاسازی شهری، طراحی کارهایی متناسب با فضای کودکان، طرح روی البسه، تولیدات صوتی-تصویری گوناگون، برگزاری رویدادها و پویشها و … اشاره کرد. همچنین بانوان هنرمند نقش بسیار بسزایی در تولید آثار تبیینی برای کودکان و خانوادهها دارند؛ همانطور که در فلسطین هم بانوان نقش مهمی را ایفا میکنند.
محیا عشیری در پایان ضمن آن که اشاره کرد علاقهمند است دیگر آثار او کجا کار شوند، از ایدهی خلق اثر جدید خود گفت: محل نمایش و اکران آثار، قطعا با نوع سوژه و مخاطب تناسب دارد. اجرای دیوارنگارهها و پوسترها در حرم مطهر امام رضا(ع) علاوه بر محیط شهرهای بزرگ حس خوب و توفیق بزرگی است که انگیزه و مسئولیتم را دو چندان میکند. تلاشم بر این است که آثارم متناسب با موضوعات مهم روز باشد. ایده اثر جدیدم با محوریت راهپیمایی اربعین، قوت گرفتن جبهه مقاومت اسلامی و توجه جهانی به موضوع فلسطین است.
آثار هنری میتوانند دربردارندهی مفاهیم عمیق باشند و هنرمند دغدغهمند با ابزار هنر، رسالت رساندن پیامهای مهم اخلاقی و معنوی در سطح جامعه یا جهان را برعهده دارد، آنگونه که هنر را به سطح متعالی آن میرساند. در مسئلهی فلسطین و مظلومیت مردم غزه، هنرمندان زیادی تلاش کردهاند در زمینههای موسیقی، کتاب، طراحی لباس، کارهای گرافیکی و نقاشی و... علیه رژیم کودککش اسرائیل و همدستان آن، واکنش نشان دهند. در میان آنها، بانوان مسلمان ایرانی، با حضور تاثیرگذار خود در عرصهی کنشگری، فعالیت میکنند.
۲۶ خرداد ۱۴۰۰: عدم حضور مردم در انتخابات طبعاً فاصلهگیری مردم از نظام جمهوری اسلامی است
۵ اسفند ۱۳۹۴:
انتخابات صرفا