آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۶۱۰۴

عقب‌گرد عربستان سعودی در سرمایه‌گذاری در حوزه نفتی

کسری بودجه عربستان در سه‌ماهه دوم سال جاری به 15.3 میلیارد ریال (4.1 میلیارد دلار) رسید و مقامات انتظار دارند که این کسری بودجه برای چندین سال ادامه یابد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از خلیج آنلاین: بانک "گلدمن ساکس" آمریکا روز جمعه اعلام کرد که عربستان سعودی احتمالاً هزینه‌های خود در بخش نفت را کمتر از آنچه پیشتر پیش‌بینی شده بود، خواهد کرد. این تصمیم در راستای هدف این کشور برای اختصاص یک تریلیون دلار به بخش‌های استراتژیک تا پایان دهه جاری گرفته شده است.

بر اساس گزارش "گلدمن ساکس"، عربستان سعودی احتمالاً حدود 73 درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های خود را تا سال 2030 به بخش‌های غیرنفتی اختصاص خواهد داد. این در حالی است که در ارزیابی‌های قبلی، پیش‌بینی شده بود که 66 درصد از سرمایه‌گذاری‌ها به این بخش‌ها اختصاص یابد.

این افزایش در سرمایه‌گذاری‌های غیرنفتی، تنها یک چهارم از منابع مالی را برای بخش‌های نفتی باقی می‌گذارد. این تغییر نشان‌دهنده تمرکز عربستان بر صنایعی است که به تنوع‌بخشی اقتصاد این کشور کمک می‌کنند، از جمله صنایع معدنی، حمل و نقل و خدمات لجستیکی، و فعالیت‌های دیجیتال‌سازی.

فیصل العظمه، رئیس بخش تحقیقات سهام در منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا (CEEMEA) در "گلدمن ساکس"، اعلام کرد که احتمالاً هزینه‌های سرمایه‌ای در بخش نفت تا سال 2028 به میزان 40 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. با این حال، گاز طبیعی همچنان "یکی از عناصر اصلی در تلاش‌های کاهش کربن، توسعه اقتصادی و برنامه‌های تنوع‌بخشی به اقتصاد عربستان" خواهد بود.

در حال حاضر، قیمت نفت خام برنت در حدود 80 دلار در هر بشکه قرار دارد و با کاهش تولید نفت در عربستان به حدود 9 میلیون بشکه در روز، این کشور با خطر افزایش کسری بودجه عمومی مواجه است.

کسری بودجه عربستان در سه‌ماهه دوم سال جاری به 15.3 میلیارد ریال (4.1 میلیارد دلار) رسید و مقامات انتظار دارند که این کسری بودجه برای چندین سال ادامه یابد.

طبق پیش‌بینی‌های "گلدمن ساکس"، کسری بودجه ممکن است به 4.3 درصد از تولید ناخالص داخلی در سال جاری افزایش یابد، در حالی که این رقم در سال گذشته 2 درصد بود.

با این حال، گزارش نشان می‌دهد که پیشرفت‌های چشمگیری در تأمین مالی بخش‌های جدید، به ویژه افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر حاصل شده است.

انتظار می‌رود صنعت انرژی پاک در عربستان تا پایان دهه جاری 235 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب کند، که این رقم از تخمین‌های قبلی که 148 میلیارد دلار بود، فراتر رفته است. این افزایش سرمایه‌گذاری نشان‌دهنده تعهد این کشور به افزایش بیش از دو برابری ظرفیت‌های هدف‌گذاری شده است.

در ماه ژوئیه گذشته، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که اقتصاد عربستان در سال 2024 رشد 1.7 درصدی خواهد داشت، که نسبت به پیش‌بینی قبلی در ماه آوریل 0.9 درصد کاهش یافته است. این کاهش به دلیل تمدید کاهش تولید نفت رخ داده است. صندوق همچنین پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی در سال آینده به 4.7 درصد خواهد رسید.

بر اساس داده‌های اداره آمار عمومی عربستان سعودی، در ژوئن گذشته، تولید ناخالص داخلی واقعی این کشور در سه‌ماهه اول سال 2024 به میزان 1.7 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 2023 کاهش یافت.

در اوایل ماه مه گذشته، آژانس "S&P Global" آمریکا پیش‌بینی کرد که تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی بین سال‌های 2024 تا 2027 به طور سالانه 3.4 درصد رشد خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار