آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۷۸۲۳
محمد ساجدی در گفتگو با دانشجو مطرح کرد:

پیشروی نیرو‌های اوکراینی به خاک روسیه، فرضیه خیانت برخی عوامل داخلی را قوت بخشیده است + فیلم

کارشناس مسائل روسیه معتقد است با تشدید حملات اوکراین به مناطق داخلی روسیه و اشغال بیش از ۷۰ شهر و دهکده در چند روز گذشته، احتمال خیانت در ارتش روسیه وجود دارد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ رهرا رستمی: محمد ساجدی، کارشناس مسائل روسیه، در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشجو به بررسی حملات اخیر اوکراین به عمق خاک روسیه پرداخت و تأکید کرد که تغییرات مهمی در استراتژی نظامی این کشور مشاهده می‌شود.

وی گفت: «حملات اوکراین به خاک روسیه و اشغال بیش از ۷۰ دهکده و شهر طی چند گذشته، نشان از تغییرات قابل توجه در معادلات نظامی دارد. این مناطق شامل شهرهایی است که نزدیک‌ترین مناطق جغرافیایی به پایتخت روسیه محسوب می‌شوند و تصاویری که از این وقایع منتشر شده، احتمال وجود خیانت در داخل نیروهای روسیه را مطرح می‌کند.»

ساجدی با اشاره به حوادث سال گذشته و نقش یِوگنی پریگوژین، رهبر گروه واگنر، در تحولات داخلی روسیه، افزود: «پیش از این نیز خیانت‌هایی علیه کرملین رخ داده است. حتی خود پوتین به آن اشاره کرد و گفت که این حوادث مانند "خنجری از پشت" به روسیه بود، چرا که به جای مبارزه با اوکراینی‌ها، گروهی از نیروها علیه خود روسیه اقدام کردند. بنابراین، احتمال وجود خیانت در داخل ارتش روسیه همچنان به قوت خود باقی است.»

وی ادامه داد: «گزینه دیگر این است که سلاح‌های روسی در مقابل سلاح‌های آمریکایی کارایی لازم را نداشته باشند و این مسئله باعث شده روسیه در میدان جنگ دچار مشکلات جدی شود. این نکته نیز بسیار مهم است که حملات اوکراین چگونه می‌تواند بر روابط دیپلماتیک بین روسیه و کشورهای ناتو تأثیر بگذارد.»

ساجدی با تحلیل شرایط موجود گفت: «ناتو به دنبال پیشروی درون خاک روسیه است و در میدان دیپلماسی نیز روسیه با مشکلات متعددی مواجه شده است؛ از جمله بسته شدن صادرات گازهایش و ضررهایی که از این بابت متحمل می‌شود. اگر روسیه اجازه دهد که اوکراین در مقابل ناتو مقاومت کند، این بزرگ‌ترین شکست استراتژیک برای مسکو خواهد بود و بسیار بعید به نظر می‌رسد که پوتین چنین گزینه‌ای را انتخاب کند.»

 

کد ویدیو

 

این کارشناس مسائل روسیه در ادامه افزود: «برای اینکه روسیه بتواند در آینده در میدان دیپلماسی حرفی برای گفتن داشته باشد، احتمالاً به زودی نمایش قدرتی از خود نشان خواهد داد. این نمایش قدرت می‌تواند در کنفرانس‌های بین‌المللی و یا در اقدامات نظامی آینده تجلی یابد.»

وی در پایان تأکید کرد: «وضعیت کنونی دیپلماسی در جهان، مشابه وقایع پیش از جنگ جهانی دوم است و آنچه امروز در اوکراین می‌گذرد، نیازمند حکمرانی عقل و منطق در دیپلماسی است. ادامه این روند می‌تواند به تحولات بزرگ‌تری منجر شود که عواقب آن برای همه طرف‌ها سنگین خواهد بود.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار