به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، حادثه تلخی در معدن شن و ماسه شازند رخ داد که به روز یکشنبه ۲۷ خرداد بازمیگردد؛ در این روز بر اثر ریزش کوه در معدن، سنگهای سنگین فروریختند و چهار کارگر در حین انجام کار زیر آوار گرفتار شدند و منطقه تحت تأثیر این ریزش، با گرد و غبار پوشیده شد.
پس از تلاشهای بیوقفه شبانهروزی، پیکر سه نفر از زیر آوار بیرون کشیده شد و اکنون با گذشت بیش از ۸۰ روز از این حادثه، جستوجو برای یافتن کارگر چهارم همچنان ادامه دارد.
در جریان عملیات نجات و بعد از وقوع ریزش در معدن، گروههای مهندسی مرحله دوم انفجار را انجام دادند. پس از پایان چالزنی و انفجار، تلاشها برای یافتن مفقود باقیمانده همچنان پیگیری میشود. هدف از این انفجار، هم ایمنسازی معدن و هم شکستن سنگهای عظیمی بود که عملیات جستوجو را تسهیل کند. با وجود سختی کار، نیروها همچنان به جستوجوی آخرین فرد مفقود ادامه میدهند.
خانوادههای چشمانتظار این مفقودی نیز از کارفرمای معدن خواستههایی داشتند.
یکی از اعضای خانواده گفت: اینجا هزاران تن سنگ ریخته، چطور ممکن است با دو یا سه دستگاه بیل و لودر این کار انجام شود؟ بعد از ۸۰ روز، آیا میتوانیم به نتیجه برسیم؟ ما واقعاً به کمک نیاز داریم. دو تا سه پاکت، دو تا پیکور و یک لودر لازم داریم تا کار ایمنسازی انجام شود. به ما قول دادهاند که این وسایل را فراهم کنند. اما در حال حاضر، با حداقل دستگاهها در حال جستجوی نفر چهارم هستیم.
یکی از رانندگان تجهیزات حاضر در محل نیز افزود: ۴۰ روز است که اینجا حفاری میکنیم؛ متراژ آوار خیلی بالاست و کار بسیار سختی است، اما همچنان در حال تلاش هستیم تا به نتیجه برسیم.
میرزاخانی مهندس اجرایی طرح نیز گفت: عملیات چالزنی و انفجار را شروع کردیم و دیروز انفجار انجام شد. هدف ما این است که هم معدن را ایمن کنیم و هم سنگهای بسیار بزرگ، حتی تا هزار تن را منفجر کنیم تا کار زودتر به نتیجه برسد.
بهاری فرمانده میدان نیز مطرح کرد: هماکنون منتظر تأمین دستگاههای مورد نیاز جهت شروع آواربرداری هستیم. این تجهیزات باید توسط کارفرما فراهم شود تا بتوانیم عملیات را با سرعت بیشتری پیش ببریم.