کد خبر:۱۱۷۳۷۲۶

ناتو: ایران طرف درگیری اوکراین نیست

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی گفته است: «ناتو، ایران را طرف درگیری اوکراین نمی‌داند».
محمدمهدی رضایی

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: محمدمهدی رضایی: ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، در مصاحبه‌ای با نشریه فارن پالیسی در روز دوشنبه بار دیگر بر موضع جنگ‌طلبانه خود نسبت به روسیه تاکید کرد.

استولتنبرگ، که از سال ۲۰۱۴ ریاست ناتو را بر عهده داشته و در اکتبر جای خود را به مارک روته، نخست وزیر سابق هلند خواهد داد، می‌گوید: "از آنجایی که کره شمالی، چین و ایران در درگیری اوکراین از روسیه حمایت کرده‌اند، ناتو باید همکاری‌های خود را با متحدانش در منطقه آسیا-پاسیفیک را بیشتر کند.

وی ادامه داد: "ناتو به طرف درگیری اوکراین تبدیل نخواهد شد حتی اگر کشور‌های عضو آن به کی‌یف اجازه دهند با استفاده از تسلیحات ساخت غرب به خاک روسیه حمله کند. "

استولتنبرگ اظهار داشت: "این ادعای رئیس‌جمهور پوتین که ما به طرف درگیری تبدیل خواهیم شد، درست نیست. " او همچنین افزود که ناتو، ایران و کره شمالی را به دلیل اتهامات مربوط به کمک‌های نظامی به مسکو، طرف‌های درگیری نمی‌داند.

او اضافه کرد:کره شمالی مقدار زیادی مهمات به روسیه ارائه می‌دهد. بسیاری از این مهمات از طریق راه آهن حمل می‌شود، راه آهنی که از مرز زمینی کره شمالی عبور کرده و وارد روسیه می‌شود و سپس به خطوط مقدم جنگ می‌رسد. این ظرفیت برای حمل و نقل از طریق راه آهن بسیار عظیم است و این یکی از دلایلی است که ادامه تحریم‌های شدید علیه کره شمالی اهمیت دارد. همچنین دلیل دیگری است که چرا ناتو همکاری‌های خود را با شرکای آسیای پاسیفیک خود از جمله کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند افزایش داده است.

وقتی راووی آگراوال، سردبیر نشریه فارن پالیسی، به احتمال عدم توانایی ناتو و ناکارآمدی تحریم‌ها در طول تاریخ اشاره کرد، استولتنبرگ پاسخ داد: "اگرچه ناتو یک ائتلاف منطقه‌ای است، ما به یک رویکرد جهانی نیاز داریم، که این شامل رویکرد ما نسبت به چین نیز می‌شود. زیرا دوباره، جنگ در اوکراین نشان می‌دهد که امنیت ما منطقه‌ای نیست. امنیت ما جهانی است. "

او سپس افزود: "آنچه در آسیا اتفاق می‌افتد برای اروپا اهمیت دارد. آنچه در اروپا اتفاق می‌افتد برای آسیا اهمیت دارد. همان‌طور که نخست‌وزیر ژاپن اخیراً گفت، آنچه امروز در اوکراین رخ می‌دهد، می‌تواند فردا در آسیا رخ دهد. "

او همچنین ادامه داد که چین و روسیه بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک شده‌اند. وی گفت: "این به دلیل فشار ناتو نبوده که آنها را به هم نزدیک کرده است، بلکه به دلیل همسویی آنها در اعتقاد به نظم جهانی متفاوت است. "

به همین دلیل، استولتنبرگ معتقد است که تحریم‌های بیشتری لازم است.

این روایت باید به چالش کشیده شود، مارک اپیسکوپوس، عضو موسسه کوئینسی، گفت: "اظهارات استولتنبرگ بازتاب دیدگاه کاتستیکی است — دیدگاهی که به‌رغم نبود هیچ مدرکی برای تأیید آن، به‌شدت پابرجاست — که "اژدهاخرس"، یا محور چین-روسیه علیه غرب، نتیجه اجتناب‌ناپذیر آن چیزی است که او و دیگران به عنوان یک درگیری جهانی و از پیش تعیین‌شده بین دو قطب ناسازگار دموکراسی و استبداد می‌بینند. "

او افزود: "در واقع، این همگرایی نتیجه تصمیمات مشخصی است که سیاست‌گذاران غربی از پایان جنگ سرد اتخاذ کرده‌اند. کمپین فشار حداکثری غرب علیه روسیه پس از سال ۲۰۲۲ و هدف اصلی آن برای مجبور کردن مسکو به توقف تهاجم به اوکراین شکست خورده است، اما موفق شده است روسیه را از حوزه اقتصادی و سیاسی غرب جدا کند به طوری که وابستگی تجاری و دیپلماتیک آن به چین به طور قابل توجهی افزایش یافته است. "

در همین حال، استولتنبرگ گفت که او قویاً از اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد برای شلیک به داخل خاک روسیه حمایت می‌کند و اظهار داشت که این اقدام برای نابودی مواضع توپخانه مسکو ضروری است.

وقتی از او پرسیده شد که آیا این اقدام می‌تواند رئیس‌جمهور پوتین را به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای سوق دهد، دبیر کل ناتو گفت به نظر می‌رسد که پوتین اقدامی نخواهد کرد و بنابراین غرب می‌تواند به فشار ادامه دهد. او گفت: "ما به دقت بر اقدامات روسیه نظارت می‌کنیم تا ببینیم چه کاری انجام می‌دهد"، اما "تا کنون، هیچ تغییری در وضعیت هسته‌ای آنها ندیده‌ایم که نیاز به تغییراتی از طرف ما داشته باشد. "

واقعیت ناگوار این است که وقتی یک طرف تصمیم به استفاده از تسلیحات هسته‌ای می‌گیرد، مدیریت تشدید درگیری دشوار است.

در مورد احتمال عضویت اوکراین در ناتو چه؟ استولتنبرگ گفت که روند پیوستن تسریع شده است، به طوری که اوکراین دیگر نیازی به ارائه برنامه اقدام برای عضویت ندارد و اکنون در انتظار دعوت رسمی است. هیچ جدول زمانی مشخصی داده نشد —، اما دبیر کل ناتو که در حال کناره‌گیری است، سریعاً بر چگونگی ادغام ناتو و اوکراین تأکید کرد.

او به این نکته اشاره کرد که نیرو‌های اوکراینی در حال انطباق با استاندارد‌های ناتو هستند، تسهیلات فرماندهی آموزشی در لهستان و آلمان در حال راه‌اندازی هستند، و تأسیس شورای ناتو-اوکراین که به گفته ناتو "نهاد مشترکی است که در آن متحدان و اوکراین به عنوان مشارکت‌کنندگان برابر برای پیشبرد گفتگو، تعامل، همکاری و آرزو‌های اوکراین برای عضویت در ناتو نشست می‌کنند. این شورا مشورت‌های مشترک، تصمیم‌گیری‌ها و فعالیت‌ها را فراهم می‌کند و همچنین به عنوان یک مکانیسم مشاوره بحران بین ناتو و اوکراین عمل می‌کند. "

او همچنین تکرار کرد که مسیر اوکراین به ناتو «غیرقابل برگشت» است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار