به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمود منطقی مدیر کل بهزیستی سمنان گفت: طبق سر شماری سال ۱۳۹۵ استان سمنان با جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفر، در شاخص جمعیت سالمندی دارای رتبه نهم کشوری است که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۷۵ نفر از مردان و ۳۵هزار و ۵۰۳ نفر از زنان سالمند هستند.
وی ادامه داد: مسکن مناسب، تغذیه سالم، شناخت و حافظه سالم، توانمندی و کارآمدی، مشارکت اجتماعی، مناسبسازی محیطی، زیارت و سیاحت، زندگی عزتمندانه درون خانواده، ورزش و اوقات فراغت، بیمه پایه، تکمیلی و مراقبتی، حقوق و مستمری، تکریم و منزلت از جمله نیازهای سالمندان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: اولین سند ملی سالمندان ایران با هدف پاسخ هماهنگ به چالشها و فرصتهای ناشی از سالخوردگی جمعیت ایران، برای رسیدن به بهترین نتیجه و به عنوان چارچوبی برای هدایت سیاستگذاریها، برنامهها و فعالیتهای آینده در امور سالمندان کشور تدوین شده است.
مدیرکل بهزیستی سمنان با بیان اینکه سالمندان گروه متنوعی با خواستهها و نیازهای متفاوت هستند، تاکید کرد: هیچ سازمان یا وزارتخانه خاصی به تنهایی نمیتواند پاسخگوی مسائل همه جانبه آنان باشد، به همین دلیل در اجرای سند ملی سالمندان همه وزارتخانهها و دستگاههای عضو شورای ملی سالمندان و به ویژه انجمنها و نهادهای غیردولتی، شهرداریها و حتی خود سالمندان مشارکت فعال داشته باشند.
وی اظهار کرد: سازمان بهزیستی دبیری شورای ملی سالمندان برای بررسی و رسیدگی به نیازها و درخواستهای این قشر در جامعه را بر عهده دارد و ریاست آن در استانها بر عهده استانداران است.
منطقی بیان کرد: مراکز نگهداری از سالمندان در استان سمنان شامل چهار مرکز شبانهروزی در شهرهای سمنان، گرمسار، دامغان و شاهرود، از ۲۶۰ سالمند نگهداری میکنند.
وی ابراز کرد: پنج مرکز روزانه شامل ۲ مرکز در سمنان، یک مرکز در هر یک از شهرستانهای شاهرود، گرمسار و دامغان، برای ارایه خدمات به سالمندان فعال است که ۱۶۰ نفر از خدمات این مراکز استفاده میکنند.
مدیر کل بهزیستی سمنان گفت: سه مرکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل در شهرهای سمنان، شاهرود و گرمسار و سه مرکز ارائه خدمات مراقبت در منزل در شهرهای سمنان، شاهرود و مهدیشهر فعالیت دارند.