علیرضا طاهریزاده در گفتگو با خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، در استان گلستان اظهار کرد: اداره کل بهزیستی استان گلستان از حدود ۶۰ هزار معلول و کم توان روانی جسمی، ذهنی و سالمند حمایت مادی و معنوی دارد و وفق وظایف سازمانی به آنها خدمات میدهد.
وی گفت: نرخ رشد معلولیت در استان گلستان ۲/۶ درصد است در حالی که این رقم در کشور تنها ۱/۷ درصد است؛ به زبان سادهتر آنکه رشد معلولیت در استان گلستان ۵۰ درصد بیشتر از متوسط نرخ رشد معلولیت در کشور است.
طاهریزاده ادامه داد: ۴۲۰ کودک کار و خیابانی در استان گلستان شناسایی شدهاند که ۶۶ درصد این کودکان (۲۸۰نفر) را کودکان اتباع غیر ایرانی تشکیل میدهند.
مدیر کل بهزیستی استان گلستان ادامه داد: تعداد زیادی از کودکان کار غیر ایرانی که در استان گلستان شناسایی شده اند دارای والدین متمول هستند که هیچ نیازی به عایدی و درآمد حاصل از فعالیت کودکان خود ندارند.
وی گفت:، اما صرفاً وفق یک عادت فرهنگی غلط فرزندان خود را برای کسب درآمد روانه خیابانها و یا دیگر اماکن میکنندو اکثریت این کودکان غیر ایرانی را افاغنه تشکیل میدهند.
وی با اشاره به فعال شدن کمیته فرهنگسازی و تعامل با توانخواهان معلول در بهزیستی گلستان گفت: افراد معلول و کم توان علاوه بر نیازهای درمانی، مسکن و اشتغال نیاز به درک متقابل توسط جامعه دارد که این فرهنگ سازی به کمک اصحاب رسانه محقق خواهد شد.
طاهری زاده گفت: تامین وسایل کمک توانبخشی، تامین هزینه درمان، تامین وسایل کمک توانبخشی، رفت و آمد، مستمری، حق پرستاری و پرداخت حق تحصیلی از جمله خدمات بهزیستی است.
وی با بیان اینکه حفظ کرامت مددجویان و توانخواهان بهزیستی حائز اهمیت است، یادآور شد: از دیگر اقدامات بهزیستی مناسبسازی جامعه و منزل مددجویان است که در همین راستا در دولت سیزدهم ۴۵ میلیارد ریال اعتبار به مناسبسازی اختصاص پیدا کرد تا مددجویان برای تردد و رفت و آمد به ویژه در منزل دچار مشکل نباشند.
مدیر کل بهزیستی استان گلستان گفت: هیچ مددجوی گلستانی پشت نوبت دریافت مستمری نیست و اگر مددجویی تحت پوشش بهزیستی گلستان که مستمری دریافت نمیکند اقدام کند بلافاصله مستمری وی برقرار خواهد شد.
به گفته وی؛ در سال ۱۴۰۰، مستمری پرداختی به مددجویان تحت پوشش بهزیستی حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال بود که در حال حاضر با افزایش قابلتوجه به ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال رسید، البته مقدار مستمری واریزی براساس بُعد خانوار متفاوت است.
طاهریزاده میزان حق پرستاری ویژه معلولان ضایعه نخاعی را ۲۷ میلیون ریال اعلام کرد و توضیح داد: این میزان امسال افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ مددجوی ضایعه نخاعی مشمول دریافت حق پرستاری در گلستان پشت نوبت قرار ندارد، تصریح کرد: ۲ هزار و ۳۰۰ مددجوی ضایعه نخاعی گلستان مستمری دریافت میکنند.