به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مرکز مطالعاتی الزیتونه در گزارشی به بررسی حملات وحشیانه موشکی رژیم صهیونیستی به لبنان و ضاحیه جنوبی بیروت پرداخته و نوشت که کابینه اسرائیل بعد از ضرباتی که از حزب الله لبنان خورده است، تلاش دارد اهرمهای فشار بر این حزب و دولت لبنان را افزایش دهد و نقش پشتیبانی مقاومت اسلامی لبنان را از عملیات طوفان الاقصی متوقف سازد و حزب الله لبنان را تضعیف نماید.
این گزارش در ادامه به بررسی سناریوهای احتمالی فراروی جنگ رژیم صهیونیستی در لبنان پرداخته و نوشت که چهار سناریو در این زمینه محتمل است:
اول؛ غرق شدن در باتلاق لبنان
رژیم صهیونیستی تلاش دارد بسیاری از زیرساختهای لبنان را در این جنگ تخریب کند. سردمداران این رژیم تصور میکنند که میتوانند پیروزی بر حزب الله را محقق سازند، اما حزب الله لبنان بر اساس ماهیت اعتقادی و آمادگیهای مبارزاتی دهها هزار نفر از نیروهای خود و تجهیزات و بستر مردمی گستردهای که دارد، عملکرد فعالی در این جنگ از خود نشان میدهد. این بدان معناست که جنگ در لبنان نظیر جنگ در غزه طولانی خواهد بود و تا زمان پیش خواهد رفت که نتانیاهو شکست خود در جنگ را بپذیرد و عقب نشینی کند یا اینکه مخالفان وی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی، او را مجبور به کنارهگیری از قدرت کنند.
دوم؛ ادامه درگیریهای حساب شده
عقب نشینی رژیم صهیونیستی از حمله زمینی و کاهش دامنه جنگ و استفاده از حملات هوایی و پهپادی توسط تل آویو از جمله مختصات این سناریو است. در طرف مقابل نیز حزب الله به حملات خود به اهداف مختلف در شمال سرزمینهای اشغالی و حتی عمق اسرائیل ادامه میدهد و این به معنای روندی فرسایشی برای دو طرف است و هر دو منتظر خواهند ماند تا ببینند روند تحولات غزه به کدام سو خواهد رفت. در این شرایط اسرائیل نمیتواند اهداف اعلام شده خود از جنگ را تحقق کند، بلکه برعکس تعداد آوارگان صهیونیستی در نتیجه گسترش عمق حملات حزبالله چند برابر میشود.
سوم؛ حمله زمینی فراگیر به لبنان
این حمله ممکن است جهت تلاش برای اعمال معادلات جدید و تحقق اهداف رژیم صهیونیستی در بازگشت آوارگان صورت گیرد. این سناریو پیچیدگیهای زیادی دارد و اجرای آن بعید به نظر میرسد. اطلاعات کنونی نشان میدهد حزب الله لبنان عملکرد بسیار مقتدرانهای در سرکوب تلاشهای دشمن برای عبور از مناطق مرزی داشته است. حزب الله لبنان امکاناتی دهها برابر بیشتر از گذشته دارد و میتواند در صورت تشدید عملیات زمینی، رژیم صهیونیستی را مجبور به فرار از لبنان کند.
چهارم؛ جنگ منطقهای
این سناریو مبتنی بر این فرضیه است که دشمن صهیونیستی تصور کند امنیت و آیندهاش جز در سایه ضربه زدن به ایران و متحدانش در منطقه تأمین نخواهد شد. بر اساس این سناریو تل آویو تلاش خواهد کرد آمریکا را در کنار خود وارد این جنگ کند. البته امکان تحقق این سناریو در شرایط کنونی بعید به نظر میرسد و اگر اسرائیل بخواهد این روند را در پیش بگیرد، با آتش بازی میکند.
نتیجهگیری
در شرایط کنونی امکان تحقق دو سناریوی اول بیشتر است. البته ممکن است رژیم صهیونیستی بخواهد ترکیبی از دو سناریو را در پیش بگیرد تا بتواند در آینده از این روند برای داشتن دست برتر در مذاکرات استفاده کند.
در مجموع باید گفت که ارتش اسرائیل خسته و فرسوده است و نتوانسته طی یک سال گذشته در تحقق اهداف خود در غزه موفق شود، لذا به نظر میرسد برای تأمین امکانات انسانی و لجستیک جهت حمله زمینی به لبنان که نیازمند ۸۰ تا ۱۲۰ هزار نیروی نظامی است، توان لازم را نداشته باشد. تلآویو در حال حاضر ناتوانتر از آن است که بتواند مناطقی از جنوب لبنان را تحت اشغال خود بگیرد.
الزیتونه در پایان میافزاید: در طرف مقابل حزبالله یک مؤسسه اعتقادی است که بستر مردمی و سازماندهی منظم و تجهیزات نظامی گستردهای دارد. حزب الله همچنان توقف حملات موشکی خود را مشروط به توقف جنگ در غزه کرده است و این نشان میدهد که میتواند این روند را در طولانی مدت دنبال کرده و دشمن را به فرسایش بکشاند. علاوه بر اینکه نشان داده میتواند دایره حمله به اهداف صهیونیستی را گسترش دهد تا خسارتهای اسرائیلیها و تعداد آوارگان اسرائیلی را افزایش دهد.