گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: در بغداد، معترضان خشمگین به دفاتر شبکه سعودی "امبیسی" حمله کردند. این اعتراضات پس از پخش گزارشی توسط این شبکه که رهبران مقاومت فلسطین، لبنان و عراق را "تروریست" توصیف کرده بود، رخ داد.
طبق گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، معترضان شب جمعه به ساختمان MBC هجوم برده و تجهیزات اداری را تخریب کردند. همچنین آتشسوزیهایی در ساختمان به وجود آمد که با دخالت نیروهای امنیتی مهار شد. بخشهای زیادی از دفاتر شبکه در این حادثه دچار آسیب شدند.
این اعتراضات در واکنش به گزارشی با عنوان "هزاره رهایی از تروریستها" بود که توسط شبکه امبیسی پخش شد و در آن رهبران مقاومت منطقهای مانند فلسطین، لبنان و عراق در کنار چهرههایی مانند اسامه بن لادن، بنیانگذار القاعده، قرار داده شدند. در این گزارش، به شهادت یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس، نیز اشاره و او به عنوان "چهرهای جدید از تروریسم" معرفی شده بود.
این گزارش باعث خشم بسیاری از مردم در عراق و دیگر کشورهای منطقه شد. علاوه بر آن، شبکه سعودی در گزارش خود به شخصیتهای برجستهای مانند شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و شهید ابومهدی المهندس، معاون حشد الشعبی عراق، که در حمله هوایی آمریکا در سال ۲۰۲۰ به شهادت رسیدند، اشاره کرده بود. همچنین، در گزارش به شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت نیز اشاره شده بود.
انتشار این گزارش در بحبوحه مذاکرات احتمالی عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط، حساسیتها را تشدید کرد. هرچند این مذاکرات با عملیات "طوفان الاقصی" در اکتبر ۲۰۲۳ به حالت تعلیق درآمد، اما انتشار چنین گزارشهایی از سوی رسانههای سعودی همچنان به عنوان بخشی از سیاستهای همسویی با اسرائیل و تلاش برای تضعیف مقاومت منطقهای تفسیر میشود.
این حادثه در شرایطی رخ داد که بسیاری از مردم منطقه نسبت به هرگونه همکاری یا حمایت از رژیم صهیونیستی حساس هستند. حمله به دفاتر امبیسی نشان داد که اظهارات و گزارشهای رسانهای، به ویژه وقتی در توهین به رهبران مقاومت و حمایت از دشمنان منطقهای تلقی شوند، میتوانند خشم عمومی را برانگیزند و به اعتراضات گسترده منجر شوند.