گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: براساس آخرین گزارشها، از زمان آغاز جنگ در رژیم صهیونیستی، بیش از ۲۲ هزار مرد عرب شغل خود را از دست دادهاند. این کاهش شدید به دلیل تمرکز بالای کارگران عرب در بخشهایی مانند ساختوساز است که به شدت تحت تأثیر جنگ قرار گرفتهاند. همچنین، امتناع بسیاری از کارفرمایان یهودی از استخدام کارگران عرب در طول جنگ، این بحران را تشدید کرده است.
گزارشها نشان میدهند که حدود ۶ درصد از مردان عرب در سن کار، یعنی تقریباً ۲۲ هزار نفر، از بازار کار خارج شدهاند. این رقم باعث کاهش نرخ اشتغال مردان عرب از ۷۸ درصد به ۷۲ درصد شده است. این افت در نرخ اشتغال نگرانکننده است، بهویژه برای جامعه عربی که پیش از این نیز با مشکلات اقتصادی و اجتماعی گستردهای مواجه بوده است.
دلایل متعددی برای کاهش اشتغال مردان عرب در بازار کار وجود دارد. بخش بزرگی از این کارگران در حوزههایی مانند ساختوساز مشغول به کار بودهاند، که به دلیل جنگ متوقف شده است. همچنین، برخی از کارفرمایان یهودی در دوره جنگ تمایلی به استخدام کارگران عرب نشان ندادهاند که این مسئله نیز به بیکاری این گروه افزوده است.
جنگ نه تنها کارگران عرب را تحت تأثیر قرار داده است، بلکه به افزایش خسارتهای اقتصادی در کل اسرائیل منجر شده است. افزایش تعداد سربازان ذخیره، به کاهش ساعات کاری و از دست رفتن حدود ۱.۱۶ میلیون ساعت کاری در ماه انجامیده که معادل ۱ درصد از کل ساعات کاری در اقتصاد اسرائیل است. این خسارتها برآورد شده که حدود ۷۰۰ میلیون شکل در ماه، یا حدود ۸ میلیارد شکل در سال، به اقتصاد آسیب میزند.
در حالی که مردان عرب با چالشهای جدی در اشتغال مواجه شدهاند، زنان عرب توانستهاند نرخ اشتغال خود را حفظ کنند. این امر نشاندهنده ثبات نسبی در مشاغل زنان عرب حتی در دوران جنگ است. با این حال، اثرات بلندمدت جنگ میتواند فرصتهای شغلی آینده آنها را نیز تحت تأثیر قرار دهد.