به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری دانشجو، حسن نیمنه، تحلیلگر سیاسی مؤسسه خاورمیانه، در مصاحبهای با شبکه الجزیره به بررسی کشتار بیش از صد فلسطینی در یک بمباران اسرائیلی در بیتلاحیا و تخریب گسترده زیرساختهای شمال غزه پرداخت. وی تأکید کرد عدم پاسخگویی به این جنایات، باعث تکرار و تشدید این حملات میشود. نیمنه تصریح کرد که برای بیش از یک سال، تحلیلگران و فعالان بینالمللی از جامعه جهانی خواستهاند تا بررسی کنند که آیا ناتوانی ایالات متحده در مهار اسرائیل ناشی از بیکفایتی است، بیتفاوتی یا همدستی؟
او افزود که در حال حاضر، با توجه به سکوت آمریکا و مشارکت فعال این کشور در حمایت از اسرائیل، دیگر نمیتوان همدستی ایالات متحده را نادیده گرفت. به نظر میرسد اسرائیل به دنبال گسترش قلمرو خود از طریق خشونت و ارعاب علیه فلسطینیها است، و ایالات متحده با عدم اقدام مؤثر، این شرایط را ممکن کرده است.
طرح تخلیه جمعیت غزه و اهداف اسرائیل
نیمنه در ادامه به طرحی اشاره کرد که به "طرح ژنرالها" معروف است و هدف آن تخلیه جمعیت فلسطینیها از شمال غزه است. او بیان کرد که بهانه اسرائیل برای این اقدامات ضعیف است، اما دستورات برای تخلیه مردم از خانهها و پناهگاههایشان صادر شده است. آنها در مسیر خروج به قتل میرسند و اگر از تخلیه سر باز زنند، با مرگ روبرو میشوند. نیمنه این وضعیت را "نمایش وحشتناکی" توصیف کرد که تحت سکوت و بیتفاوتی جوامع غربی رخ میدهد.
او تأکید کرد که اسرائیل بدون حمایت ایالات متحده قادر به ادامه این اقدامات نیست و به نظر میرسد هدف نهایی اسرائیل، تخلیه کامل نوار غزه از ساکنان فلسطینی است. این تلاشها به گسترش خشونت و کشتار بیشتر منجر میشود و جامعه بینالمللی، به ویژه ایالات متحده، به دلیل حمایت از این جنایات تحت فشار قرار گرفتهاند.
حمایت غرب از اقدامات اسرائیل و بیتفاوتی اخلاقی
نیمنه همچنین به دلایل حمایت قدرتهای غربی از اقدامات اسرائیل اشاره کرد و بیان داشت که این حمایت از یک روایت خاص ناشی میشود که از روزهای نخستین در ایالات متحده و اروپا پذیرفته شده است. او اظهار داشت که روایت حق دفاع اسرائیل از خود به کشتار بدون محدودیت منجر شده و این وضعیت با توجیهات مختلف از سوی رهبران غربی ادامه پیدا کرده است.
نیمنه به بیانیه شرمآور وزیر امور خارجه آلمان اشاره کرد که اعلام کرده بود حتی اگر کشتار غیرنظامیان ادامه یابد، باید بهای آن پرداخت شود. او تأکید کرد که غرب در این مسیر دچار ورشکستگی اخلاقی شده و ارزشهای جهانی را کنار گذاشته است.
آیا امیدی به آتشبس وجود دارد؟
در پاسخ به این سوال که آیا کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس، فرصتی برای آتشبس ایجاد کرده است، نیمنه اظهار داشت که این ادعاها کاملاً نادرست است. وی تصریح کرد که همه میدانند حماس مانع از رسیدن به توافق نبود، بلکه بنیامین نتانیاهو و دولت اسرائیل مانع هرگونه توافقی بودند.
نیمنه افزود: "ما اکنون در وضعیتی هستیم که کشتار به عنوان حق دفاع از خود تعبیر میشود و حقیقت نادیده گرفته میشود. گفته میشود: به آنچه میگوییم گوش دهید، نه آنچه میبینید. " او هشدار داد که این ورشکستگی اخلاقی نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر غرب مشاهده میشود و پیامدهای این وضعیت برای همه ما در دهههای آینده احساس خواهد شد.
این تحلیل دقیق نیمنه بر نقش حیاتی آمریکا در ادامه خشونتها در غزه و همچنین بیعملی جامعه بینالمللی در جلوگیری از جنایات اسرائیل تأکید میکند و به ورشکستگی اخلاقی غرب در مواجهه با این بحران اشاره دارد.