به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی قاسمعلی؛ پس از شروع فعالیت رسمی دولت سیزدهم در مرداد ۱۴۰۰، همانند همه دولتهای ادوار گذشته، تغییرات مدیریتی در قوه مجریه آغاز شد. در ۴ آبان همانسال، علی محمد زنگانه استاندار گلستان شد و آرام آرام حدود ۹۵ درصد مدیران نهادهای اجرایی در این استان تغییر و مدیران همسو با دولت سیزدهم به روی کار آمدند.
تلاش حداکثری و خدمت جهادی از جمله شعارهای مدیران جدید دولت سیزدهم در گلستان بود؛ موضوعی که در ماههای اول حضور این مدیران مشهود و قابل لمس بود. حدود نیمی از مدیران ادارات کل گلستان تا ساعات پایانی روز و حتی گاهی تا ساعاتی از شب در محل دفتر کار خود حاضر بودند و این رویه برای همگان مشهود و نویدبخش موسوم جدیدی از خدمت به مردم بود.
خدمترسانی در تعدادی از ادارات کل در برخی روزهای تعطیل هم متوقف نمیشد. استمرار این فرایند موجب شد تا زعما و بزرگان گلستان در تریبونهای عمومی مانند نماز جمعه و جلسات رسمی و غیررسمی از این رویکرد مدیران قدردانی کنند، اما با گذشت کمتر از ۳ سال ناگهان شرایط تغییر کرد و یافتن مدیران برخی از ادارات کل در محل خدمت کیمیا شد.
طی هفتههای گذشته و پس از آغاز فعالیت رسمی دولت چهاردهم و قرار گرفتن در دوره موسوم به انتقال دولت و بازه تغییرات مدیریتی شرایط دگرگون شد.
بررسیهای میدانی خبرنگار دانشجو، گزارشات متعدد مردمی و البته اذعان و اعتراف نمایندگان مردم استان گلستان در مجلس شورای اسلامی بیانگر آن است که کار و خدمت در برخی ادارات کل گلستان تعطیل شده است و روزهای مدیدی است که کارکنان برخی ادارات موفق به مشاهده مدیر کل خود نشدند.
ارباب رجوعها از شرایط حاکم در برخی ادارات به شدت گلایهمندند و برای یک امضا روزهای متوالی در ادارات کل سرگردان هستند.
یکی از اهالی گلستان در گفتوگو با خبرنگار دانشجو اظهار کرد: برای گرفتن یک امضا حدود دو هفته است که در یکی از ادارات زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در گلستان سرگردان هستم و خبری از آقای مدیر نیست.
وی گفت: مگر همین مدیران نبودند که در روزهای آغاز خدمت تا ساعات پایانی روز و حتی در روزهای تعطیل در محل کار خود حضور داشتند؛ مگر خدمت به شرط داشتن میز است. اگر قرار باشد که در هر دوره انتقال دولت، چند ماه کار مردم بایکوت شود؛ سنگ روی سنگ بند نمیشود؛ انتظار داریم که نهادهای نظارتی ورود کنند.
وی گفت: به طور طبیعی و به دلایل مختلف استان گلستان از عقبماندگیهای بسیاری رنج میبرد؛ عدم حضور مدیران در محل خدمت این عقب افتادگی را تشدید میکند
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دانشجو اظهارکرد: متاسفانه شاهد آن هستیم که تعدادی از مدیران در دوره انتقال دولتها و جابجایی احتمالی کار و تکالیف خود را رها کردهاند؛ این رویکرد مصداق بازر خیانت به کشور است.
عبدالغفور امانزاده افزود: انتظار است که همه مدیران تا دقیقه آخر حضور در مسند مدیریت، به تعهدات و تکالیف قانونی خود عمل کنند؛ در دوره انتقال دولتها نباید امور کشور معطل بماند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دانشجو اظهار کرد: گزارشات مردمی و البته بازدیدهای ما حاکی از آن است که برخی مدیران کار را رها کرده و کار نمیکنند.
رمضانعلی سنگدوینی افزود: در حال حاضر علی محمد زنگانه استاندار گلستان است و زمانی که ایشان در این مسند قرار دارد از ایشان حمایت میکنیم؛ استاندار همچنان پیگیر امور گلستان است.
وی ادامه داد: چرا باید دستگاه اجرایی تعطیل باشد؛ مدیری که کار نمیکند و بودجه را جذب نکرده مرتکب ترک فعل شده است؛ این افراد به دیوان محاسبات معرفی تا در آنجا پاسخگو باشند.
سنگدوینی گفت: مدیری که نمیتواند کار انجام دهد یا نمیخواهد کار انجام دهد؛ باید کنار برود و فضا را برای مدیر دیگر آماده کند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی گفت: صدای ما بلند است؛ اگر مطالبات مردمی از سوی مدیران پاسخ داده نشود؛ عملکردشان را به گوش وزرا میرسانیم.
وی ادامه داد: بنده در چند سال قبل، مدیر عامل شرکت گاز گلستان بودم و حسب تکلیف و اخلاق تا دقیقه ۹۰ در خدمت مردم بودم و در این رابطه، به نوکری مردم افتخار میکنم.
به گزارش دانشجو، اهالی گلستان از دستگاه نظارتی و بالادستی انتظار دارند تا با تشدید فعالیتهای بازرسی و نظارتی در دوره انتقال دولت و بازه زمانی تغییرات مدیریتی اجازه ندهند که خدمت به مردم در دستگاههای اجرایی تعطیل یا معطل بماند. گلستان در بسیاری از شاخصها در رتبههای پایین کشور قرار دارد که تساهل مدیران در اجرای تکالیف و وظایف سازمانی میتواند غبار محرومیت در این استان را تشدید کند.