آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۲۹۷۰

مرگ تدریجی مردم غزه بر اثر گرسنگی اجباری

دولت رژیم صهیونیستی تصمیم خود را برای قطع همکاری با آژانس امدادرسانی و اشتغال برای آوارگان فلسطینی «آنروا» به سازمان ملل اعلام کرده است؛ تصمیمی که ضربه سنگینی به تلاش‌های امدادرسانی در غزه محسوب می‌شود.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: دولت رژیم صهیونیستی تصمیم خود را برای قطع همکاری با آژانس امدادرسانی و اشتغال برای آوارگان فلسطینی «آنروا» به سازمان ملل اعلام کرده است؛ تصمیمی که ضربه سنگینی به تلاش‌های امدادرسانی در غزه محسوب می‌شود. سازمان «آنروا» یکی از بزرگترین نهادهای امدادی در فلسطین است و خدمات خود را در پنج منطقه از جمله کرانه باختری، نوار غزه، اردن، لبنان و سوریه به حدود ۶ میلیون آواره فلسطینی ارائه می‌کند.

این سازمان خدمات حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، تامین آب و محیط زیست را فراهم می‌کند که جایگزین کردن آن در پی تصمیم رژیم اسرائیل بسیار دشوار است. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که غزه همچنان در محاصره کامل به سر می‌برد و تمامی گذرگاه‌ها بسته شده‌اند. رژیم اسرائیل نیز به طور عمدی ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه را مختل کرده و بر ورود اقلام امدادی کنترل شدید اعمال می‌کند.

همچنین، گذرگاه‌های کرم ابوسالم و رفح همچنان بسته هستند و هشدارها از وقوع فاجعه انسانی در غزه به دلیل کمبود شدید مواد غذایی و دارویی افزایش یافته است. به رغم درخواست‌های بین‌المللی، اسرائیل تنها در فواصل زمانی کوتاه و محدود این گذرگاه‌ها را باز می‌کند.

خلأ احتمالی پس از خروج آنروا

با ادامه سیاست‌های اسرائیل در محدودسازی کمک‌ها، یکی از جدی‌ترین نگرانی‌ها، ایجاد خلأ در ارائه خدمات امدادی به مردم غزه است. از نگاه سازمان ملل، جایگزینی آنروا با نهاد دیگری مسئولیت اسرائیل است و هیچ نهاد دیگری توان و ظرفیت عملیاتی آنروا را برای ارائه خدمات به آوارگان فلسطینی ندارد. آنروا همچنین تا سال ۲۰۲۶ دارای مجوز فعالیت است و هنوز برنامه‌ای برای جایگزینی آن مطرح نشده است.

در حالی که رژیم صهیونیستی این تصمیم را به اطلاع سازمان ملل رسانده است، هنوز زمان مشخصی برای اجرای آن اعلام نشده است. سازمان آنروا نیز تأکید کرده که به ارائه خدمات خود ادامه می‌دهد و هیچ برنامه‌ای برای توقف فعالیت‌هایش ندارد.

فشارهای آمریکا و اسرائیل بر آنروا

بر اساس آمار آنروا، تا پیش از اکتبر ۲۰۲۳، حدود ۷۵ درصد از جمعیت ۲.۴ میلیونی غزه از خدمات این سازمان استفاده می‌کردند. این میزان با ادامه حملات اسرائیل افزایش یافته است. سازمان آنروا که در سال ۱۹۴۹ تأسیس شد، به دلیل کاهش حمایت‌های مالی و فشارهای سیاسی، از جمله قطع کمک‌های مالی از سوی دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷، با بحران‌های مالی مکرر مواجه بوده است.

در جریان حملات رژیم اسرائیل که برای بیش از یک سال ادامه داشته، صدها ساختمان و مراکز پناهگاهی وابسته به آنروا حتی با وجود پرچم سازمان ملل تخریب شده‌اند. این حملات همچنین بر ۱۹۰ مرکز آنروا در سراسر غزه تأثیر گذاشته است. آنروا با ۳۰ هزار نیروی انسانی، از جمله ۱۳ هزار کارمند در غزه، عمود فقرات کمک‌های بشردوستانه برای آوارگان فلسطینی است.

تا اکتبر گذشته، آنروا آموزش بیش از ۳۰۰ هزار دانش‌آموز را در غزه تأمین می‌کرد که نیمی از کل دانش‌آموزان منطقه هستند. اکنون این دانش‌آموزان دومین سال تحصیلی خود را از دست می‌دهند، و در کرانه باختری نیز حدود ۵۰ هزار کودک به مدارس آنروا می‌روند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار