آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۹۳۱۴۶
رئیس سازمان تحقیقات:

چالش امنیت غذایی کشور متاثر از تنش‌های زیستی است

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: چالش امنیت غذایی کشور در حال حاضر تحت تأثیر تنش‌های زیستی نظیر کمبود آب، شوری و تغییرات اقلیمی قرار دارد.

به گزارش گروه استان‌های خبرنگاری دانشجو، غلامرضا گل محمدی رئیس سازمان تحقیقات روز سه شنبه در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی که در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی مستقر در کرج برگزار شد، گفت: اگر امروز به فکر رفع این چالش‌ها نباشیم دچار مشکل خواهیم شد بنابر این اصلاح ارقام و صنعت بذر یکی از راه‌های غلبه بر تنش‌های زیستی است.

وی بیان کرد: یکی دیگر از چالش‌ها ضریب نفوذ این ارقام در بخش کشاورزی است که تجربیات موفقی در این زمینه داشتیم؛ فرآیند معرفی ارقام کشاورزی طولانی است و ارقامی که امروز رونمایی می‌شود حداقل از ۱۰ سال قبل دور اندیشی شده است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی افزود: صنعت بذر یکی از صنایع تجاری است که پایه و اساس آن ارقام گیاهی است که در دنیا ۶۰ میلیارد دلار تجارت دارد که طبق پیش بینی‌های انجام شده در سال ۲۰۳۰ به ۹۰ میلیارد دلار می‌رسد.

گل محمدی گفت: کشور در تولید بذر هیبرید ذرت سال‌ها است که خودکفا شده و به همت و تلاش موسسات و محققان ایرانی چهار میلیون دلار صادرات بذر هیبرید داشته‌ایم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: کشور‌هایی که در صنعت موفق هستند خیلی از ما جلوتر نبوده اند و باید وابستگی ۲ درصدی به بذر را جبران کنیم و به صادرات برسیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه درصد خود مصرفی بذر‌ها در بین کشاورزان زیاد بوده است، افزود: طبق بررسی‌های به عمل آمده اگر بتوانیم دانه را از کشت حذف و بذر به جای آن بکاریم حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف منابع آبی خود کرده ایم.

گل محمدی تاکید کرد: سازمان تات در چهارچوب قوانین و مقررات مرکز ملی ذخایر ژنتیکی ایران آمادگی دارد که در یک پروتکل بذر‌ها را در اختیار کشاورزان قرار دهد؛ امیدواریم بتوانیم صادرات بذر را به ۲ برابر افزایش دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار