به گزارش گروه استانهای خبرنگاری دانشجو، غلامرضا گل محمدی رئیس سازمان تحقیقات روز سه شنبه در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی که در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی مستقر در کرج برگزار شد، گفت: اگر امروز به فکر رفع این چالشها نباشیم دچار مشکل خواهیم شد بنابر این اصلاح ارقام و صنعت بذر یکی از راههای غلبه بر تنشهای زیستی است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از چالشها ضریب نفوذ این ارقام در بخش کشاورزی است که تجربیات موفقی در این زمینه داشتیم؛ فرآیند معرفی ارقام کشاورزی طولانی است و ارقامی که امروز رونمایی میشود حداقل از ۱۰ سال قبل دور اندیشی شده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی افزود: صنعت بذر یکی از صنایع تجاری است که پایه و اساس آن ارقام گیاهی است که در دنیا ۶۰ میلیارد دلار تجارت دارد که طبق پیش بینیهای انجام شده در سال ۲۰۳۰ به ۹۰ میلیارد دلار میرسد.
گل محمدی گفت: کشور در تولید بذر هیبرید ذرت سالها است که خودکفا شده و به همت و تلاش موسسات و محققان ایرانی چهار میلیون دلار صادرات بذر هیبرید داشتهایم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: کشورهایی که در صنعت موفق هستند خیلی از ما جلوتر نبوده اند و باید وابستگی ۲ درصدی به بذر را جبران کنیم و به صادرات برسیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه درصد خود مصرفی بذرها در بین کشاورزان زیاد بوده است، افزود: طبق بررسیهای به عمل آمده اگر بتوانیم دانه را از کشت حذف و بذر به جای آن بکاریم حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف منابع آبی خود کرده ایم.
گل محمدی تاکید کرد: سازمان تات در چهارچوب قوانین و مقررات مرکز ملی ذخایر ژنتیکی ایران آمادگی دارد که در یک پروتکل بذرها را در اختیار کشاورزان قرار دهد؛ امیدواریم بتوانیم صادرات بذر را به ۲ برابر افزایش دهیم.