به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست در روز نخست اجلاس کاپ ۲۹ در باکو با رئیس جمهوری و وزیر خارجه ترکیه، نخست وزیر و وزیر تغییر اقلیم پاکستان، رئیس اقلیم کردستان، رئیس دولت امارات، ولیعهد کویت، نخست وزیر بنگلادش، رئیس جمهور نپال، شهردار کوالالامپور، معاون سابق دبیر کل سازمان ملل، وزیر محیط زیست آذربایجان و رئیس کاپ ۲۹ دیدار و گفتگو کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشورمان در این دیدارها بر لزوم گسترش همکاری کشورهای بینالمللی برای مقابله و سازگاری با روند تغییرات اقلیمی در سطح بینالمللی تاکید کرد.
انصاری در دیدار با وزیر محیط زیست و تغییر اقلیم قطر اظهار کرد: قطر یکی از کشورهای عضو سازمان دریایی مشترک میان کشورهای خلیج فارس و دریای عمان موسوم به راپمی است و همین موضوع باعث افزایش اهمیت روابط دو کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه ایران و قطر هر دو از جمله کشورهایی هستند که در مواجهه با تغییرات اقلیمی دچار آسیب شدهاند، افزود: یکی از مهمترین موضوعات مهم محیط زیستی ایران، مساله گرد و غبار است که مدتهاست منطقه را در بر گرفته و مشکلات محیط زیستی متعددی را برای چندین استان ما به وجود آورده است که حل و فصل آن اراده و خواست و همکاری کشورهای منطقه را میطلبد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اهمیت زیست بوم دریایی در بحث تغییرات اقلیمی تاکید کرد: فرصت استفاده از امکانات و تواناییهای سازمان راپمی مغفول مانده است و ما انتظار داریم که این کنوانسیون محیط زیستی بین کشورهای حوزه خلیج فارس فعال شود.
انصاری در ادامه گفت: ما بسیار علاقهمند به گسترش همکاریهای محیط زیستی همچنین تبادل اطلاعات و تجربههای محیط زیستی بین تمامی کشورهای منطقه بهویژه قطر هستیم.
معاون رئیس جمهوری در عین حال ابراز امیدواری کرد که همکاری ایران و قطر به تشویق کشورهای همسایه جهت فعال کردن کارگروه تخصصی مبارزه با پدیده گردوغبار منجر شود.