به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیمرغ سیاستگذاری در جشنواره فیلم فجر با توجه به اعلام 9 نفر اعضای شورای سیاست گذاری این جشنواره متعلق به آنهایی است که سابقه مدیریتی و اجرایی بالایی در حوزه فرهنگی ، فیلم سازی و ... داشته اند. در این میان برخی از اعضای سیاست گذاری به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ، دبیر انجمن شبکه نمایش خانگی و پلتفرمهای پخش اینترنتی فیلم و سریال یا انجمن صنفی وی او دی ، مدیریت خانه هنرمندان و ... هستند.
تا کنون نیز تهیهکنندگان ۱۰۵ فیلم درخواست خود را برای حضور در بخش سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ثبت کردند؛ فیلمهای حائز شرایط حضور پس از ارسال نسخه، توسط هیات انتخاب بازبینی خواهند شد. بر اساس اطلاع روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری بهمنماه سال جاری برگزار میشود.
چندی پیش نیز اسامی احتمالی 43 فیلم که به هیئت انتخاب ارسال شدند هم منتشر شد که احتمال حضور این فیلم ها بیشتر است.
این اسامی نشان می دهد که علاوه بر فیلم هایی که به صورت خصوصی به این جشنواره راه خواهند یافت ؛ مانند هر ساله برخی از سازمان های فرهنگی و دولتی که در بخش فیلم سازی نیز فعالیت دارند آثاری را برای حضور در جشنواره ارسال کرده اند و در انتظار تاییده آن توسط هیئت انتخابی جشنواره هستند.
بنیاد سینمایی فارابی یکی از سازمانهایی است که با ۸ فیلم «زیبا صدایم کن»، «قرارگاه سری»، «صیاد»، «هر چی توبگی»، «مردمان آن سوی رودخانه»، «بامبولک»، «دختر برقی» و «بیمارستان شفا» تا کنون سردمدار سازمانها از لحاظ تولید و ارسال فیلم به جشنواره فجر بوده است؛ ناگفته نماند برخی از اعضای سیاست گذاری انتخابی برای این دوره جشنواره نیز به عنوان دبیر در این سازمان فعالیت داشتند.
محمدمهدی عسگر پور به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و معاونت بخش جنگ بنیاد سینمایی فارابی فعالیت داشته است، همچنین علیرضا تابش از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بود که پس از فعالیت ۷ ساله از این سمت کناره گیری کرد؛ علاوه بر آن سید محمد بهشتی پس از دورانی که محمد خاتمی وزیر ارشاد بود پایهگذار و مدیر بنیاد سینمایی فارابی بود. همچنین منوچهر شهسواری مدیریت بخش فیلمهای خارجی بنیاد سینمایی فارابی را تجربه کرده است.
پیش بینی می شود با توجه به تعداد بالای فیلم های ارائه شده از بنیاد سینمایی فارابی و همچنین عقبه شورای سیاست گذاری جشنواره فجر در مدیریت بخش های مختلف این بنیاد ، فارابی بتواند حضور موثری را به عنوان یک بنیاد و سازمان سینمایی در جشنواره فجر داشته باشد.
یکی دیگر از سازمان هایی که هر ساله آثاری را برای ارائه در جشنواره فجر در دستور کار خود دارد سازمان سینمایی سوره است که برای حضور در چهل و سومین دوره جشنواره فجر خبر از حضور ۵ اثر داده که ممکن است ۲ اثر به جشنواره نرسد. آثار متقاضی این سازمان عبارتند از:
همچنین، سازمان اوج با دو فیلم «قرارگاه سری» به صورت اشتراکی با بنیاد سینمایی فارابی و «خدای جنگ» به کارگردانیهای دانش اقباشاوی و حسین دارابی به ترتیب، متقاضی حضور در جشنواره است.
در آخر
تا کنون فیلم های بسیاری در چهل و سومین جشنواره فجر اعلام حضور کردند ، پیش بینی می شود با حضور کارگردان های مطرح سینما و تلویزیونی ، همچنین همکاری سازمان ها و بنیاد های سینمایی این جشنواره بتواند نسبت به عملکرد های سال های پیشین خود که انتقاد های بسیاری به همراه داشت و بسیاری از هنرمندان و کراگردانان از حضور در این جشنواره شانه خالی کرده بودند ، آمار بهتری را رقم بزند.
خبرنگار مهلا رنجبران