به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت مولیان طوس از شرکتهای دانش بنیانی است که امسال در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت حضور خواهد داشت. این شرکت در سال ۱۳۷۴ با هدف تولید تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی به روش تولید بدون کارخانه و با هدف استفاده مطلوب از ظرفیت خالی صنایع، تاسیس شد.
این شرکت طی ۲۸ سال فعالیت خود توفیق تجهیز آزمایشگاههای تخصصی فیزیک (اپتیک، فیزیک مدرن و حالت جامد) در بیش از ۸۰ دانشگاه کشور را داشته است. سایر فعالیتهای این مجموعه در زمینه ساخت تجهیزات آزمایشگاههای زمینشناسی، شیمی و همچنین ساخت تجهیزات مورد نیاز مراکز پژوهشی بر حسب سفارش است.
دستگاه الکترومگنت از جمله محصولاتی است که از سوی این شرکت در «ایران ساخت» دوازدهم عرضه خواهد شد.
فضل الله برنا، مدیرعامل شرکت دانش بنیان مولیان طوس در معرفی این محصول گفت: از دستگاه الکترومگنت برای ایجاد میدانهای مغناطیسی قوی، پایدار و قابل کنترل استفاده میشود. این دستگاه، میدان مغناطیسی متغیر و تحت کنترل برای انجام کارهای پژوهشی ایجاد میکند و از قطبهای قابل تعویض و قابل تنظیم فاصله بین آنها برخوردار است.
وی ادامه داد: از این محصول در مجموعه آزمایشگاه فیزیک، دانشکدههای پزشکی، فعالیتهای تحقیقاتی، NMR و. بهره گرفته میشود. تحقیقات آزمایشگاهی که نیازمند میدان مغناطیسی قوی و قابل کنترل هستند در حوزه علوم پایه، کشاورزی، بیولوژی و پزشکی، از مخاطبان این دستگاه محسوب میشوند.
برنا در خصوص ظرفیت تولید این شرکت در تولید دستگاه الکترومگنت خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید ما منوط به سفارشی است که دریافت میکنیم، چون تقاضاهای مصرف کنندههای مختلف متفاوت است.
این فعال فناور، مزیت این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی را هزینه کمتر و خدمات پس از فروش اعم از تعمیر و نگه داری، سفارشی سازی و سرعت در تولید و نمونه سازی عنوان و خاطرنشان کرد: ما هر سفارش را نهایتا تا دو ماه به مشتری تحویل میدهیم، اما از آنجا که وزن این جنس از محصولات چیزی بین ۱۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم است، در جریان حمل و نقل هزینههای بسیار سنگینی را به مشتری تحمیل میکند و معمولا روش دریایی برای انتقال این محصولات انتخاب میشود که بسیار زمانبر و هزینه بر است.
به گفته او، قیمت نمونه مشابه خارجی این دستگاه ۱۲ هزار دلار است و محصولی که در شرکت مولیان طوس بومی سازی شده است، هزار و ۳۰۰ دلار یعنی حدود یک دهم قیمت نمونه مشابه خارجی است.
برنا افزود: با تولید دستگاه الکترومگنت حدود شش نفر به ازای هر دستگاه به صورت مستقیم در این کار درگیر هستند.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان مولیان طوس در خصوص تجربه حضور در نمایشگاه ایران ساخت، گفت: در تمام دورههای برگزاری نمایشگاه حضور داشته ایم. میزان فروش ما در دورههای اولیه برگزاری نمایشگاه بیشتر بود، اما رفته رفته با کم شدن تخفیفها میزان فروش هم کاهش یافت، مضاف بر اینکه اغلب محصولات ما در رده حمایت سه قرار میگیرد و به همین دلیل مشتری قابل توجهی از طریق نمایشگاه نداریم، اما برای ما حضور در نمایشگاه ایران ساخت، فرصتی برای دیده شدن، آشنایی با نیاز مشتری و شبکه سازی است.