به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عمار قهاری در جمع خبرنگاران اعلام کرد: طی ۹ ماهه امسال ۳ هزار و ۹۱۲ مورد جرایم فضای مجازی در استان کرمان را شاهد هستیم در حالیکه این آمار در مدت مشابه سال قبل ۳ هزار و ۵۴۵ مورد بوده است و ۱۰ درصد افزایش داشته است.
وی از ۳ هزار و ۲۸۵ مورد کشف جرایم فضای مجازی توسط پلیس فتای استان کرمان در سال جاری با ۱۱ درصد افزایش کشف نسبت به سال قبل خبر داد و اضافه کرد: ۱۷ درصد دستگیریها نیز افزایش یافته است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان با اشاره به اینکه ۸۳ درصد از جرایم فضای مجازی استان کرمان در ۹ ماهه سال گذشته منجر به کشف شد، عنوان کرد: در مدت مشابه سال جاری نیز ۸۴ درصد جرایم سایبری کشف شده است.
وی از فعالیت پلیس فتا در ۲۳ شهرستان تابعه استان کرمان سخن بهمیان آورد و اظهار داشت: بیشترین جرایم در فضای مجازی استان کرمان شامل کلاهبرداری رایانهای است که در سال گذشته ۴۲ درصد و در سال جاری هم ۴۰ درصد بوده است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان اضافه کرد: برداشت غیرمجاز در رتبه بعدی جرایم فضای مجازی قرار دارد که این آمار در ۹ ماهه سال قبل برابر با ۳۶ درصد و در سال جاری هم برابر با ۳۳ درصد بوده است.
قهاری با بیان اینکه ۷۳ درصد جرایم فضای مجازی در مورد مسائل مالی است، بیان داشت: هتک حیثیت و نشر اکاذیب در ۹ ماهه سال گذشته ۶ درصد بوده که در سال جاری به هفت درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه مزاحمتهای اینترنتی در ۹ ماهه سال جاری و سال گذشته برابر با ۷ درصد بوده است، عنوان کرد: سایر جرایم نیز ۹ درصد بوده که به ۱۳ درصد افزایش یافته است.
او بیان داشت: خاموش کردن گوشی تلفن همراه و یا قرار دادن گوشی بر روی حالت پرواز مهمترین توصیهایست که برای زمان هک به توصیه میشود.
قهاری همچنین ارزش پروندههای پلیس فتا در ۹ ماهه سال قبل را ۱۲۱ میلیارد ریال ذکر کرد که از حساب مردم برداشت شده و رقم مدت مشابه سال جاری را هم ۴۱۹ میلیارد اعلام داشت.
وی گفت: فقط ۲ درصد کلاهبرداران فضای مجازی در استان کرمان هستند و بقیه کلاهبرداران در کلانشهرها هستند.
قهاری با اشاره به فعالیت مرکز فوریتهای پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ عنوان کرد: مردم با برقراری تماس با این شماره میتوانند گزارشهای مربوط به تخلفات فضای مجازی را گزارش دهند و تعلیق حساب هم از همین طریق صورت میگیرد.
او در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: پنجمین پویش کودکان سایبری از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه با شعار «پلیس فتا حامی کودکان در فضای مجازی» با هشتک کودکان سایبری در حال برگزاری است.
قهاری بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و استفاده کودکان از فضای مجازی برای تحصیل شاهد افزایش جرایم در حوزه کودکان بودیم بنابراین پنجمین پویش کودکان سایبری توسط پلیس فتا راهاندازی شد.
رئیس پلیس فتای استان کرمان ادامه داد: اهداف اصلی پنجمین پویش کودکان سایبری شامل آگاهی خانوادهها و دانشآموزان درباره آسیبهای فضای مجازی و نقش مدارس، جامعه و سکوهای محتوایی در ایمنی کودکان سایبری است.
قهاری اعلام کرد: افزایش آگاهی خانوادهها برای کاهش شکاف دیجیتال بین فرزندان و خانوادهها، تأکید بر نقش مدارس، بهرهمندی از حضور کارشناسان پلیس فتا در مدارس، ایمنی کودکان در فضای مجازی و مسؤولیتپذیری سازمانها در امنیت حوزه کودکان از جمله اهداف فرعی پویش کودکان سایبری است.