کد خبر:۱۲۰۵۳۴۱

شکست ترامپ برای فرار از محکومیت کیفری

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در تلاش برای لغو محکومیت پرونده پول مخفی با استناد به مصونیت قضایی شکست خورد. این حکم، راهی دیگر را برای پاک شدن لکه محکومیت کیفری پیش از ورود احتمالی به کاخ سفید مسدود کرد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز: دونالد ترامپ روز دوشنبه در تلاش برای لغو محکومیت کیفری خود که ناشی از پرداخت پول مخفی به یک ستاره فیلم‌های بزرگسال بود، شکست خورد. این تلاش در پی حکم دیوان عالی ایالات متحده در ماه ژوئیه مبنی بر شناسایی مصونیت از پیگرد قضایی برای اقدامات رسمی یک رئیس‌جمهور صورت گرفت.

رأی قاضی خوان مرچان در رد درخواست ترامپ برای مختومه کردن پرونده ایالت نیویورک، یکی از مسیر‌هایی را مسدود کرد که می‌توانست به رئیس‌جمهور منتخب جمهوری‌خواه کمک کند تا در ۲۰ ژانویه برای دور دوم ریاست‌جمهوری خود بدون لکه محکومیت کیفری وارد کاخ سفید شود.

وکلای ترامپ به‌طور جداگانه در تلاش هستند تا حکم هیئت منصفه را به دلایل دیگری پس از پیروزی او مقابل معاون رئیس‌جمهور دموکرات، کامالا هریس در انتخابات ۵ نوامبر لغو کنند. مرچان هنوز در مورد این درخواست حکم صادر نکرده است.

در تصمیم ۴۱ صفحه‌ای روز دوشنبه، مرچان با دفتر دادستان منطقه منهتن، آلوین براگ که این پرونده را مطرح کرده بود، همسو شد. دادستان‌ها استدلال کردند که پرونده آنها مربوط به رفتار شخصی ترامپ است و نه اقدامات رسمی او به عنوان رئیس‌جمهور.

قاضی اعلام کرد که پیگرد ترامپ برای «اقدامات کاملاً شخصیِ جعل سوابق تجاری، هیچ تهدیدی برای اختیارات و عملکرد قوه مجریه ایجاد نمی‌کند.» در بیانیه‌ای، استیون چونگ، سخنگوی ترامپ، تصمیم مرچان را «نقض مستقیم حکم دیوان عالی درباره مصونیت» خواند.

این پرونده از پرداخت ۱۳۰ هزار دلاری وکیل سابق ترامپ، مایکل کوهن، به بازیگر فیلم‌های بزرگسال استورمی دنیلز نشأت می‌گیرد. این پرداخت برای سکوت او پیش از انتخابات ۲۰۱۶ درباره ارتباط جنسی ادعاشده‌ای بود که وی مدعی است یک دهه پیش با ترامپ داشته است. ترامپ این ادعا را رد می‌کند.

هیئت منصفه منهتن در ماه مه، ترامپ را در ۳۴ فقره جعل سوابق تجاری برای پنهان کردن این پرداخت گناهکار شناخت. این نخستین باری بود که یک رئیس‌جمهور ایالات متحده – چه سابق و چه در سمت خود – به جرم کیفری متهم یا محکوم شد.

ترامپ اتهامات را رد کرد و این پرونده را تلاشی از سوی براگ، یک دموکرات، برای آسیب به کمپین ۲۰۲۴ خود خواند.

پرونده های کیفری دونالد ترامپ



پرونده پول مخفی تنها یک پرونده از چهار پرونده کیفری مطرح‌شده علیه ترامپ در سال ۲۰۲۳ بود که به محاکمه رسید.پرونده‌های فدرال در مورد تلاش‌های ترامپ برای تغییر نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ و مدیریت اسناد محرمانه پس از ترک کاخ سفید بر اساس سیاست وزارت دادگستری ایالات متحده که اعلام می‌کند رئیس‌جمهور نمی‌تواند در سطح فدرال تحت پیگرد قرار گیرد، مختومه شده‌اند.

پرونده کیفری دیگری علیه ترامپ در دادگاه ایالت جورجیا در مورد انتخابات ۲۰۲۰ در حالت تعلیق است. ترامپ در تمام این پرونده‌ها بی‌گناه اعلام شده است.

دیوان عالی در حکمی که از یکی از دو پرونده فدرال علیه ترامپ نشأت می‌گرفت، اعلام کرد که روسای‌جمهور از پیگرد اقدامات رسمی خود مصون هستند و هیئت منصفه‌ها نمی‌توانند در دادگاه‌هایی که مربوط به رفتار شخصی است، شواهدی از اقدامات رسمی را مشاهده کنند. این نخستین باری بود که دادگاه چنین مصونیتی را برای یک رئیس‌جمهور به رسمیت می‌شناخت.

وکلای ترامپ گفتند که هیئت منصفه نیویورک که ترامپ را محکوم کرد، شواهدی از پست‌های او در رسانه‌های اجتماعی به عنوان رئیس‌جمهور و شهادت‌هایی از مشاوران سابق او درباره گفتگو‌هایی که در کاخ سفید در دوره ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ رخ داده بود، مشاهده کرده‌اند.

دادستان‌های دفتر براگ در مقابل استدلال کردند که حکم دیوان عالی هیچ ارتباطی با این پرونده ندارد و پرونده آنها به «رفتار کاملاً غیررسمی» مربوط می‌شود. دیوان عالی در حکم خود هیچ مصونیتی برای اقدامات غیررسمی رئیس‌جمهور قائل نشده است.

ترامپ قرار بود در ۲۶ نوامبر محکوم شود، اما قاضی مرچان پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، این تاریخ را به‌طور نامحدود به تعویق انداخت.

وکلای ترامپ در اوایل این ماه درخواست جداگانه‌ای ارائه کردند که از مرچان می‌خواست اتهامات را رد کند، زیرا باقی ماندن این اتهامات در طول دوره ریاست‌جمهوری ترامپ می‌تواند توانایی او برای حکمرانی را مختل کند.

دفتر براگ گفت که راهکار‌هایی غیر از «راه‌حل افراطی» لغو حکم هیئت منصفه می‌تواند نگرانی‌های ترامپ را برطرف کند.مشخص نیست که مرچان چه زمانی در مورد این درخواست حکم خواهد داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار