به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ابرپروژه «من شهردارم» طی دو سال گذشته در تهران سروصدای بسیاری کرده است و حتی در حاشیه مجمع بریکس هم برای تهرانیها افتخار آفرینی کرد.
این طرح به عنوان ابتکار تهران به رویداد جایزه جهانی ۲۰۲۴ مسکو، ارائه شد و پس از داوری به عنوان طرح برگزیده در بخش نوآوری رویداد جایزه جهانی نوآوری ۲۰۲۴ مسکو مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت و حائز رتبه برتر شد.
اما این طرح با توجه به بودجه کلانی که برای اداره تعاملی شهر داشته است، برخی ایرادات در اجرایش از چشم شورای شهریها دور نمانده و در شورای شهر درباره نحوه اجرای آن و جمع آوری دادهها تذکراتی داده شد.
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهردار تهران با اشاره به اینکه طرح «من شهردارم» با تکیه بر مشارکت مردم و تلاش گسترده سفیران، توانسته است به یکی از محوریترین برنامههای مدیریت شهری تهران تبدیل شود. گفت: رشد تعداد سفیران و افزایش مشارکت مردمی، نشانهای از موفقیت این طرح در بهبود کیفیت زندگی شهری است.
وی در پاسخ به ابهامات مطرحشده در جلسه شورای شهر تهران در خصوص افزایش تعداد سفیران و چالشهای اجرایی طرح، گفت: «سفیران نمایندگان مردم هستند و با جمعآوری نظرات و ایدههای مختلف، پروژههایی را انتخاب میکنند که نیازهای واقعی شهروندان را منعکس میکند. در دوره اول این طرح، ۷۰۰ نفر به عنوان سفیر مشارکت داشتند که این تعداد در دوره دوم به ۱۹۷۰ نفر رسید. در حال حاضر، نزدیک به ۶۰۰۰ سفیر در دوره سوم فعال هستند.»
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه این رشد چشمگیر نشاندهنده موفقیت طرح در جلب اعتماد و مشارکت شهروندان است و افزود: «برای تقویت این فرآیند، شیوهنامههایی تدوین و آموزشهای لازم به سفیران ارائه شده است تا گفتگوها با مردم به درستی و در چارچوبهای مشخص انجام شود.
وی با اذعان به این مساله که برخی از سفیران ممکن است کجسلیقگیهایی در اجرای این طرح کرده باشند، گفت: بنابراین بارها تأکید کردهایم که فقط در چارچوب شیوهنامه باید با مردم گفتگو شود. از شهروندان خواستهایم که در صورت مشاهده هرگونه رویه اشتباه، ما را مطلع کنند.
وی با اعلام این خبر که شهروندان میتوانند برای مشارکت در برنامه «من شهردارم» به پروژههای اولویتدار منطقه و محله زندگی خود در اپلیکیشن شهرزاد از طریق لینک یا با کد دستوری #۳۳۳*۱۳۷* به این پروژهها رأی دهند. گفت: تا امروز، ۲۳ درصد معادل ۲۰۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی از طریق لینک مستقیم نظرات خود را ثبت کردهاند.»
سخنگوی شهردار درباره تخصیص بودجه برای طرح «من شهردارم»، توضیح داد: «در سال جاری، ۱۲ همت بودجه برای اجرای پروژههای منتخب اختصاص داده شده است. این پروژهها پس از تصویب در شورای اسلامی شهر تهران، به مرحله اجرا میرسند. این فرآیند قانونی به پروژهها اعتبار و ضمانت اجرایی میدهد و اطمینان شهروندان را نسبت به تحقق ایدههایشان افزایش میدهد.»
محمدخانی با اشاره به دستاوردهای این طرح گفت: «در دوره اول، ۳۶۰ پروژه و در دوره دوم ۳۰۰ پروژه منتخب و اجرا شدند. اکنون در دوره سوم، علاوه بر افزایش تعداد پروژهها، بیش از سه هزار ایده با ارزش ریالی ۱۲ همت بارگذاری شده است که پس از بررسی به پروژههای اجرایی تبدیل خواهند شد.»
سخنگوی شهردار گفت: «تجربیات دو دوره گذشته به ما کمک کرده تا تمامی تهدیدها و فرصتها را شناسایی کنیم. بازرسی و نظارت مستمر در جریان است و سعی داریم با بهبود شیوههای موجود، مشکلات را به حداقل برسانیم.»
وی همچنین به راهبردهای جدید اشاره کرد و افزود: «تنها راهبرد مؤثر برای ادامه مسیر این است که الگوی مشارکت شهروندان را تغییر دهیم. به جای مراجعه حضوری سفیران با مردم، باید بر روی جلب مشارکت از طریق لینک در فضای مجازی اقدام کنیم.»