گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم: روزنامه هاآرتص، متعلق به رسانههای رژیم صهیونیستی، در مطلبی به انتقاد از عملکرد قضات در پرونده بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم، پرداخته و آنها را به تسلیم شدن در برابر او، که این روزنامه از او بهعنوان «استاد دروغگویی» یاد کرده، متهم کرده است.
این روزنامه نوشته است که توجیهات ارائهشده از سوی قضات برای به تعویق انداختن شهادت نتانیاهو در این هفته، بهخوبی نشان میدهد چرا این پرونده توانسته است بیش از پنج سال به طول بیانجامد، بدون آنکه چشماندازی برای پایان این ماجرای خستهکننده وجود داشته باشد.
هاآرتص در سرمقاله خود توضیح داده است که تصمیم اخیر برای لغو شهادت نتانیاهو در یک جلسه غیرعلنی، موجی از شایعات را درباره دلایل مهم و مبهمی که مانع از حضور او در دادگاه در آن روز شده است، برانگیخته است. برخی از این شایعات شامل سفر فوری به قاهره برای امضای یک توافق تبادل گروگانها، حمله به یمن یا ایران، و حتی بازگرداندن بقایای الی کوهن، جاسوس این رژیم، از سوریه بودهاند. بااینحال، به گفته این روزنامه، نتانیاهو در واقع روز خود را به بازدید از منطقه کوه حرمون در بلندیهای جولان اشغالی گذرانده است.
قضات در توجیه تصمیم خود برای تأخیر در دریافت شهادت نخستوزیر رژیم صهیونیستی، علاوه بر اشاره به «ملاحظات سیاسی و امنیتی»، به شرایط آبوهوایی پیشبینیشده برای آن هفته نیز استناد کردهاند. این روزنامه این توجیهات را بخشی از بهانهتراشی هایی دانسته که قضات در برخورد با پرونده نتانیاهو از خود نشان میدهند.
به گفته این روزنامه، یکی از نمایندگان دادستانی به این موضوع اعتراض کرده است که نتانیاهو در زمان حضور در دادگاه، یادداشتهایی از دستیارانش دریافت میکند. در واکنش به این اعتراض، نتانیاهو که از این موضوع آگاه است که برخوردی متفاوت و ویژه با او صورت میگیرد، دو بار به قضات پیشنهاد داده که میتوانند این یادداشتها را مشاهده کنند. بااینحال، قاضی ریفکا فریدمن-فیلدمان، این پیشنهاد را در هر دو بار رد کرده است. این روزنامه رفتار این قاضی را به گونهای توصیف کرده که گویی او با یک متهم معمولی در جایگاه شاهد روبهرو نیست، بلکه با نخستوزیری مواجه است که آنقدر از او میترسد که حاضر نیست کوچکترین برخوردی که ممکن است احساسات او را جریحهدار کند، داشته باشد.
هاآرتص تأکید کرده است که رفتار نتانیاهو، که بهعنوان «استاد دروغگویی» شناخته میشود، نشان میدهد که استراتژی او طولانی کردن این محاکمه تا حد امکان است. هدف او این است که شرایطی ایجاد کند که قضات را به لغو یا خاتمه دادن به این محاکمه وادار کند. به گفته این روزنامه، دلایل ضعیف و غیرمنطقی برای به تعویق انداختن شهادت او، بخشی از این استراتژی است.
در پایان، هاآرتص هشدار داده است که اگر قضات از برخورد با نخستوزیر رژیم صهیونیستی مانند یک متهم عادی در دادگاه هراس دارند، پس آنها شایستگی لازم برای تصدی مقامهای خود را ندارند. این روزنامه تأکید کرده است که طولانی شدن بیش از حد این روند قضایی، جامعه تحت سلطه این رژیم را دچار شکافهای جدی کرده و به شدت به اعتماد عمومی به سیستم قضایی آسیب میزند. این روزنامه از قضات خواسته است که این پرونده را هرچه سریعتر به پایان برسانند و اجازه ندهند که حیلههای نتانیاهو آنها را قربانی کند.