کد خبر:۱۲۰۷۴۹۸
رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت از لبنان در گفتگو با دانشجو:

امروز وضعیت جامعه اسلامی در بدترین شرایط خود قرار دارد/ قانون تحریم «سزار» نقش مهمی در فلج کردن اقتصاد سوریه ایفا کرد

شیخ ماهر حمود وضعیت کنونی امت اسلامی را بدترین شرایط در طول تاریخ توصیف کرد. به گفته او، بسیاری از حاکمان اسلامی به شدت به حمایت‌های خارجی، به‌ویژه آمریکا، وابسته‌اند
رئوف توکلی

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو: شیخ ماهر حمود، رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت از لبنان، در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو به بررسی وضعیت امت اسلامی در طول تاریخ و شرایط کنونی پرداخته و نقش مقاومت را در مقابله با چالش‌های تاریخی و معاصر تبیین کرده است.

مرور تاریخی مقاومت در برابر چالش‌های امت اسلامی

شیخ حمود با نگاهی به تاریخ، یادآور می‌شود که امت اسلامی در دوران جنگ‌های صلیبی به بدترین وضعیت خود رسیده بود. وابستگی امرای اسلامی به قدرت‌های خارجی مانند صهیونیست‌ها، فرانسوی‌ها، انگلیسی‌ها و ایتالیایی‌ها، امت را به سمت ضعف و انفعال سوق داده بود. اما شکل‌گیری ایده مقاومت و جهاد منجر به پیروزی‌هایی چون نبرد حطین و آزادسازی بیت‌المقدس شد.

وی همچنین به هجوم مغول‌ها در کمتر از یک قرن پس از جنگ‌های صلیبی اشاره کرد که با قتل‌عام و تخریب گسترده جوامع اسلامی همراه بود. با این وجود، مقاومت اسلامی در نبرد عین جالوت توانست مغول‌ها را شکست دهد و از پیشروی آنها جلوگیری کند. شیخ حمود خاطرنشان کرد که این مقاومت‌ها حتی باعث شد مغول‌ها در نهایت به اسلام گرویده و نقش مثبت‌تری ایفا کنند.

وضعیت معاصر امت اسلامی: چالش‌ها و ضعف‌ها

شیخ ماهر حمود وضعیت کنونی امت اسلامی را بدترین شرایط در طول تاریخ توصیف کرد. به گفته او، بسیاری از حاکمان اسلامی به شدت به حمایت‌های خارجی، به‌ویژه آمریکا، وابسته‌اند؛ چنان‌که ترامپ نیز تصریح کرده بود که این حاکمان بدون حمایت آمریکا نمی‌توانند بیش از چند روز در قدرت باقی بمانند.

وی به نابودی‌های اخیر در فلسطین، غزه، جنین و کرانه باختری اشاره کرد و واکنش امت اسلامی را در برابر این تجاوزات بسیار ضعیف ارزیابی کرد. او تظاهرات محدود در برخی کشورها را ناکافی و کم‌اثر دانست و بر این نکته تأکید کرد که تنها حاکمان مسئول این ضعف نیستند، بلکه بخش زیادی از ملت‌ها نیز یا سکوت اختیار کرده‌اند یا با مقاومت همراه نبوده‌اند.

 

کد ویدیو

 

محور مقاومت، نقطه‌ای روشن در میان تاریکی

در میان این وضعیت ناامیدکننده، شیخ حمود محور مقاومت را به‌عنوان نقطه‌ای روشن معرفی می‌کند. وی دستاوردهای این محور در لبنان، فلسطین، عراق، یمن و دیگر مناطق را شایان توجه می‌داند، هرچند به پیچیدگی و دشواری‌های مضاعف پس از سقوط نظام سوریه اشاره می‌کند. به گفته او، شرایط در سوریه به دلیل تحریم‌های شدید آمریکا و به‌ویژه «قانون سزار» بسیار پیچیده‌تر شده و فشارهای اقتصادی مردم سوریه را به شدت آسیب‌پذیر کرده است.

نقش نقشه‌های دشمن و مقاومت در برابر آنها

شیخ حمود به نقشه‌ای که بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل نمایش داد، اشاره کرده و آن را بخشی از تلاش‌های دشمن برای تغییر معادلات منطقه دانست. وی تأکید کرد که هرچند تحریم‌ها و فشارهای آمریکا نتوانسته‌اند به طور کامل موفق شوند، اما تأثیرات جدی بر ملت‌های منطقه، به‌ویژه سوریه، داشته‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار