آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۰۸۴۸۶

خشم پانامایی‌ها از اظهارات ترامپ؛ حاکمیت کانال قابل مذاکره نیست!

در واکنش به تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، مبنی بر بازپس‌گیری کانال پاناما، صدها نفر در مقابل سفارت آمریکا در پاناما تجمع کردند. معترضان با سر دادن شعارهایی نظیر «دستت را از کانال ما بکش» و آتش زدن تصاویر ترامپ، تأکید کردند که حاکمیت این مسیر استراتژیک قابل مذاکره نیست.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم: در اعتراض به تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، مبنی بر بازپس‌گیری کانال پاناما، روز سه‌شنبه حدود صد نفر در مقابل سفارت آمریکا در پاناما تجمع کردند.

ترامپ تهدید کرده بود که در صورت کاهش نیافتن هزینه‌های عبور کشتی‌های آمریکایی از کانال، کنترل این مسیر استراتژیک را بازپس خواهد گرفت. این اظهارات واکنش گسترده‌ای در میان مردم پاناما برانگیخت.

معترضان شعارهایی نظیر «ترامپ، ای حیوان، دستت را از کانال ما بکش» سر دادند. آنها تصاویر ترامپ و ماری کارمن آپونته، سفیر آمریکا در پاناما، را به آتش کشیده و پلاکاردهایی با نوشته‌هایی چون «دونالد ترامپ، دشمن همه پانامایی‌ها» در دست داشتند. همچنین شعارهایی چون «کسی که کانال را می‌فروشد، خانواده اش را هم می‌فروشد» و «آمریکایی‌های اشغالگر، بیرون بروید» از دیگر پیام‌های معترضان بود.

این تجمع به دعوت اتحادیه کارگران ساختمان و گروه‌های چپ‌گرا برگزار شد. تظاهرات در حالی به پایان رسید که نیروی امنیتی با حضور حدود ۲۰ مأمور، از بروز هرگونه حادثه جلوگیری کردند.

تاریخچه کانال پاناما

کانال پاناما، که در سال ۱۹۱۴ توسط ایالات متحده افتتاح شد، یکی از مهم‌ترین مسیرهای حمل‌ونقل دریایی جهان به شمار می‌رود. طبق معاهده‌ای که در سال ۱۹۷۷ بین جیمی کارتر، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، و عمر توریخوس، رهبر ملی پاناما امضا شد، مدیریت کانال در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ به پاناما واگذار شد.

سائول مندز، رهبر اتحادیه کارگران ساختمان، در سخنانی تأکید کرد:
«پاناما یک کشور مستقل است و کانال متعلق به مردم پاناما است. هیچ تهدیدی از سوی ترامپ یا توهمات امپریالیستی او نمی‌تواند حتی یک سانتی‌متر از خاک ما را مطالبه کند.»

خورخه گوزمان، یکی از معترضان، به خبرگزاری فرانسه گفت:
«مردم پاناما نشان داده‌اند که توانایی بازپس‌گیری سرزمین خود را دارند و هرگز از حاکمیت ملی خود عقب‌نشینی نخواهند کرد.»

هزینه‌های عبور از کانال بر اساس ظرفیت کشتی‌ها و نوع کالا تعیین می‌شود و هیچ ارتباطی به کشور مبدأ ندارد. برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر مدیریت کانال توسط چین، نظارت بر این مسیر استراتژیک بر عهده یک نهاد عمومی مستقل پانامایی است.

بیانیه رئیس‌جمهور پاناما

خوزه رائول مولینو، رئیس‌جمهور پاناما، با انتشار بیانیه‌ای مشترک با سه رئیس‌جمهور سابق این کشور تأکید کرد:«حاکمیت کشور ما و کانال ما قابل مذاکره نیست.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار