گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز: بر اساس گزارشهای آژانس آتشنشانی ملی کره جنوبی، حداقل ۱۲۴ نفر در پی فرود یک هواپیمای مسافربری بدون چرخ، که از باند فرودگاه بینالمللی موآن در جنوب کره خارج شد و در برخورد با دیوار آتش گرفت، کشته شدند. این حادثه در روز یکشنبه رخ داد.
پرواز شماره 7C2216 از خطوط ججو ایر (Jeju Air)، که از بانکوک، پایتخت تایلند، با ۱۸۱ نفر مسافر به مقصد موآن میآمد، حدود ساعت ۹ صبح (۰۰:۰۰ به وقت جهانی) در حال تلاش برای فرود در فرودگاه موآن بود.
، طبق دادههای وزارت حمل و نقل کره جنوبی،این حادثه مرگبارترین سانحه هوایی کره جنوبی در نزدیک به سه دهه گذشته است.
هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ دو موتوره، در ویدئوهای منتشر شده از رسانههای محلی نشان داده میشود که بدون چرخ فرود در حال لغزش در باند است، قبل از اینکه با برخورد به دیوار، آتش و ویرانی شدیدی ایجاد کند. تصاویر دیگری نیز نشان میدهند که دود و آتش بخشهایی از هواپیما را دربرگرفتهاند.
دو عضو خدمه، یک مرد و یک زن، از بخش دم هواپیما نجات یافتند، همانطور که رئیس آتشنشانی موآن، لی جانگ-هیون، در کنفرانسی خبری اعلام کرد. آتش تا ساعت ۱ بعد از ظهر خاموش شد.
وی گفت: «فقط بخش دم هواپیما کمی شکل خود را حفظ کرده است، و باقی قسمتها تقریبا غیرقابل شناسایی هستند.» مقامات از عملیات نجات به عملیات بازیابی اجساد منتقل شدهاند و به دلیل شدت برخورد، در حال جستجو در اطراف منطقه برای یافتن اجساد پرتاب شده از هواپیما هستند.
دو عضو خدمه که نجات یافتند، در حال درمان در بیمارستانها هستند و جراحات آنها از متوسط تا شدید گزارش شده است، طبق گفته مسئول مرکز بهداشت عمومی محلی.
چند ساعت پس از حادثه، خودروهای حمل جنازه برای انتقال اجساد در محل حاضر شدند و مقامات اعلام کردند که یک morgue موقت در محل ایجاد شده است. بر اساس گزارشهای شاهدان رویترز، بوی سوخت هواپیما و خون در محل حادثه احساس میشد و کارگرانی که لباس محافظ و ماسک به تن داشتند، در حال جستجو در منطقه بودند، در حالی که سربازان در حال جستجو در بوتهها بودند.
خبرگزاری یونهاپ به نقل از یک مقام آتشنشانی اعلام کرد که بیشتر از ۱۷۵ مسافر و ۶ خدمه هواپیما فوت کردهاند.
بر اساس دادههای وزارت حمل و نقل کره جنوبی،این حادثه بدترین حادثه هوایی برای یک شرکت هواپیمایی کره جنوبی از سانحه هواپیمای کرهای ایر در گوام در سال ۱۹۹۷ است که بیش از ۲۰۰ نفر کشته شدند.
تحقیقات در حال بررسی احتمال برخورد با پرندگان و شرایط جوی به عنوان عوامل احتمالی وقوع حادثه است. لی افزود که مقامات فرودگاه گفتهاند برخورد با پرنده ممکن است باعث خرابی چرخهای فرود شده باشد. برج کنترل هشدار برخورد با پرنده را صادر کرده و بلافاصله پس از آن، خلبانها اعلام وضعیت اضطراری (Mayday) کردند، بدون اینکه مشخص کنند آیا پرندهای به هواپیما برخورد کرده است یا نه.
حدود یک دقیقه بعد از اعلام وضعیت اضطراری، هواپیما تلاش ناموفق خود برای فرود را انجام داد. یک مسافر به یکی از بستگان خود پیامک کرد و گفت که یک پرنده در بال هواپیما گیر کرده است. آخرین پیام این مسافر این بود: «باید آخرین کلمات خود را بگویم؟»
، طبق گفته وزارت حمل و نقل کره جنوبی.،در میان مسافران، دو تبعه تایلند نیز بودند و بقیه مسافران به احتمال زیاد از کره جنوبی بودند.
هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰، که توسط ججو ایر بهرهبرداری میشد، در سال ۲۰۰۹ ساخته شده بود.
مدیرعامل ججو ایر، کیم ای-به، از این حادثه عذرخواهی کرد و در یک کنفرانس تلویزیونی عمیقاً خم شد. او اعلام کرد که علت سقوط هنوز مشخص نیست و هواپیما هیچگونه سابقه حادثه نداشته و هیچ نشانه اولیهای از نقص فنی وجود نداشته است. شرکت هواپیمایی با مقامات تحقیقات همکاری خواهد کرد و حمایت از خانوادههای داغدیده را اولویت اصلی خود قرار خواهد داد.
کاراتی کیجمناوات، رئیس فرودگاههای تایلند، اظهار داشت که هیچ شرایط غیرعادی هنگام خروج هواپیما از فرودگاه سووارنابهومی در بانکوک گزارش نشده است.
شرکت ججو ایر که در سال ۲۰۰۵ تأسیس شده است، یک شرکت هواپیمایی کمهزینه است که علاوه بر پروازهای داخلی، مسیرهای بینالمللی به ژاپن، تایلند و فیلیپین را نیز پوشش میدهد.
شرکت بوئینگ در بیانیهای اعلام کرد: «ما در حال تماس با ججو ایر در مورد پرواز ۲۲۱۶ هستیم و آمادهایم تا از آنها حمایت کنیم. ما عمیقاً تسلیت خود را به خانوادههایی که عزیزان خود را از دست دادهاند، ابراز میکنیم و افکار ما با مسافران و خدمه همراه است.»
سازمان هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA) بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد. تمام پروازهای داخلی و بینالمللی در فرودگاه موآن لغو شده است.
چوی سانگ-موک، رئیسجمهور موقت کره جنوبی که در پی بحران سیاسی اخیر به این مقام منصوب شده است، به محل حادثه رسید و گفت که دولت تمام منابع خود را برای رسیدگی به این سانحه اختصاص خواهد داد.
سخنگوی دولت تایلند، جیرایو هونگساب، اعلام کرد که دو زن تایلندی در هواپیما بودند که ۲۲ و ۴۵ ساله بودند و جزئیات هنوز در حال بررسی است. نخستوزیر تایلند، پئاتونگتان شیناواترا، در پیامی در پلتفرم X تسلیت خود را به خانوادههای قربانیان و مجروحان اعلام کرد و گفت که دستور داده است وزارت خارجه برای ارائه کمک همکاری کند.
وزارت خارجه تایلند نیز در بیانیهای اعلام کرد که با مقامات کره جنوبی در تماس است.