به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ امروز ۴ ژانویه، اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
اسحاق نیوتن، دانشمند بزرگ انگلیسی، در ۴ ژانویه ۱۶۴۳ در نارس انگلستان به دنیا آمد. او پایهگذار فیزیک کلاسیک است و با کشف قانون جاذبه عمومی، قوانین حرکت، و اصول مکانیک نقش مهمی در پیشرفت علم ایفا کرد. نیوتن در دانشگاه کمبریج تحصیل کرد و در زمینههای نورشناسی، ریاضیات و فلسفه طبیعی فعالیتهای برجستهای داشت. از اختراعات او میتوان به تلسکوپ بازتابی اشاره کرد. او همچنین با استفاده از منشور نوری، نظریه طیف نوری را پایهریزی کرد. کتاب مشهور او، مبانی ریاضی فلسفه طبیعی، اصول فیزیکی اجرام آسمانی و زمینی را تبیین میکند. نیوتن بیش از ۲۰ سال ریاست انجمن سلطنتی انگلستان را بر عهده داشت و در ۳۱ مارس ۱۷۲۷ درگذشت.
در جریان جنگ کره، شهر سئول برای دومین بار به دست نیروهای کمونیست کره شمالی افتاد. این جنگ که در سال ۱۹۵۰ با حمله کره شمالی به جنوب آغاز شد، به دلیل دخالت مستقیم آمریکا و سازمان ملل به یک درگیری بینالمللی تبدیل شد. پس از آنکه نیروهای متحد به رهبری آمریکا سئول را در سپتامبر ۱۹۵۰ بازپس گرفتند، نیروهای چینی با عبور از رود یالو به کمک کره شمالی شتافتند و نیروهای تحت پرچم سازمان ملل را مجبور به عقبنشینی کردند. سقوط مجدد سئول در ۴ ژانویه ۱۹۵۱ از پیامدهای این عملیات بود. جنگ کره سرانجام در ژوئیه ۱۹۵۳ با امضای قرارداد ترک مخاصمه به پایان رسید، اما شبهجزیره کره همچنان در وضعیت تقسیم باقی ماند.
این روز به افتخار لوئی بریل، مخترع خط بریل، به عنوان روز جهانی بریل نامگذاری شده است. لوئی بریل، که در کودکی نابینا شد، سیستمی از نقاط برجسته را برای خواندن و نوشتن نابینایان ابداع کرد. روز جهانی بریل فرصتی است برای آگاهیبخشی درباره چالشهای پیشروی افراد نابینا و اهمیت این سیستم در بهبود کیفیت زندگی آنان.