گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، پس از جنجالها درباره رفتار مقامات سوریه در دیدار اخیرش با رهبران جدید این کشور، سکوت خود را شکست و توضیحاتی ارائه کرد. او با اشاره به اتفاقاتی که در جریان استقبال رسمی و دیدار با احمد الشرع، سرکرده شورشیان سوری، رخ داد، گفت: «برای من کاملاً روشن بود که در اینجا یک دست دادن عادی انجام نخواهد شد.»
بربوک افزود که این موضوع برای همتای فرانسویاش، ژان نوئل بارو نیز قابل درک بوده و گفت: «وزیر خارجه فرانسه هم دست خود را دراز نکرد.»
ویدیوهایی که از استقبال بربوک در فرودگاه دمشق منتشر شد، نشان میدهد که مقامات سوریه، از جمله احمد الشرع، سرکرده شورشیان سوری، از دست دادن با وزیر خارجه آلمان خودداری کردند. این در حالی بود که مقامات مذکور با مردان دیگر همراه هیئت آلمانی بهطور رسمی دست دادند.
بربوک هنگام ورود به فرودگاه دمشق، با جلیقه ضدگلوله مشاهده شد و تنها لبخند و خوشآمدگویی از سوی مقامات سوریه دریافت کرد. این ماجرا در دیدار با احمد الشرع در کاخ الشعب نیز تکرار شد. الشرع در حالی که دست خود را برای دست دادن با وزیر خارجه فرانسه دراز کرد، تنها با لبخند و تکان دادن دست به بربوک خوشآمد گفت.
بربوک در این سفر بر اهمیت حقوق زنان و آزادیهای اجتماعی تأکید کرد و به رهبران جدید سوریه توضیح داد که «موضوع حقوق زنان صرفاً به حقوق زنان محدود نمیشود، بلکه معیاری برای نشان دادن میزان آزادی یک جامعه است.»
او و بارو از رهبران جدید خواستند تا با احترام به حقوق اقلیتها و میانهروی، مسیر جدیدی برای آینده کشورشان ترسیم کنند.
رفتار مقامات سوریه در این دیدار، موجی از واکنشهای انتقادی در محافل بینالمللی برانگیخت. برخی از منتقدان این رفتار را مغایر با پروتکلهای دیپلماتیک جهانی دانسته و آن را تلاش برای نشان دادن چهرهای مشابه حکومت طالبان تعبیر کردند.
وزیران خارجه آلمان و فرانسه نخستین مقامات اتحادیه اروپا هستند که پس از تغییرات سیاسی اخیر در سوریه از این کشور بازدید کردند.
هدف اصلی این سفر، ارسال پیامی از خوشبینی محتاطانه به دولت جدید سوریه به رهبری هیئت تحریر الشام بود. بارو و بربوک در دیدار با مقامات سوریه بر اهمیت پیشبرد اصلاحات سیاسی، احترام به حقوق بشر، و تثبیت جایگاه سوریه در عرصه بینالمللی تأکید کردند.