کد خبر:۱۲۱۳۸۵۵

کاهش آب‌بَری کشت پنبه با دانش هسته‌ای

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: کشت ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای موجب صرفه‌جویی ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در هکتار می شود.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، قربان قربانی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با تغییرات اقلیمی و کمبود بارش‌ها و منابع آبی و افزایش دمای زمین، موسسه تحقیقات پنبه کشور به دنبال معرفی ارقام سازگار با شرایط آب و هوایی پیش‌رو است.

وی گفت: تا چند دهه قبل تنها ۲ رقم پنبه آن هم از نوع ارقام دیررس وجود داشت اما در حال حاضر در نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های انجام‌شده، ۱۶ رقم تجاری پنبه در کشور عرضه می‌شود.

قربانی افزود: ۱۶ رقم تجاری پنبه متناسب با شرایط آب و هوایی نقاط مختلف کشور و مقاوم به شوری و تنش‌های محیطی است که چهار مورد از این ارقام معرفی‌شده به کشاورزان با استفاده از فناوری هسته‌ای تولید شده است.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه تولید ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای در برابر تغییرات محیطی مقاوم بوده و پرمحصول و باکیفیت بالا هستند، تصریح کرد: با کشت این ارقام، طول دوره رشد از ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز به ۱۱۰ تا ۱۴۰ روز می‌رسد که این مساله به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، موجب ۲ بار صرفه‌جویی در مصرف آب خواهد شد.

قربانی اضافه کرد: کشت ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای موجب حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار صرفه‌جویی مصرف آب می‌شود که اگر سطح زیرکشت پنبه ۱۰۰ هزار هکتار باشد با توسعه این ارقام، ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار