آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۱۴۱۰۳
نجوم|

رقص ابرنواخترها در کهکشان: انفجارهایی که تاریخ آسمان را روشن کردند!

پس از انفجار یک ستاره چه اتفاقی می‌افتد؟ یک توپ آتشین بزرگ از گاز داغ به تمام جهات پرتاب می‌شود. هنگامی که این گاز با محیط بین‌ستاره‌ای موجود برخورد می‌کند، آنقدر گرم می‌شود که می‌درخشد.

رقص ابرنواخترها در کهکشان: انفجارهایی که تاریخ آسمان را روشن کردند!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در تصویر ارائه‌شده توسط ناسا، که در رصدخانه اوکایمدن در مراکش گرفته شده، دو بازمانده مختلف از انفجار ابرنواختر (SNR) دیده می‌شوند.

نِبولا‌ی آبی‌شکل در سمت بالا چپ، بازمانده‌ی ابرنواختر G179.0+02.6 است که شبیه به یک توپ فوتبال به نظر می‌رسد و کوچک‌تر به نظر می‌رسد. این ابرنواختر که حدود ۱۱,۰۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد، حدود ۵۰,۰۰۰ سال پیش منفجر شده است. با وجود اینکه بیشتر از گاز هیدروژن تشکیل شده است، نور آبی آن به خاطر مقدار کمی از اکسیژن منتشر می‌شود.

بازمانده‌ی بزرگ‌تر که قسمت پایین راست تصویر را غالباً پر کرده است، سحابی اسپاگتی است که با نام‌های Simeis 147 و Sharpless 240 نیز شناخته می‌شود. این ابرنواختر که فقط حدود ۳,۰۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد، حدود ۴۰,۰۰۰ سال پیش منفجر شده است.

هرچند این دو بازمانده اندازه‌های متفاوتی به نظر می‌رسند، اما از لحاظ سنی تقریباً هم‌عصر و از نظر ابعاد نیز تقریباً هم‌اندازه هستند.

 

 

 

رقص ابرنواخترها در کهکشان: انفجارهایی که تاریخ آسمان را روشن کردند!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار