به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «عبداللطیف نظری» معاون وزارت اقتصاد حکومت طالبان در اظهاراتی تازه به موضع این حکومت در قبال تعاملات بینالمللی اشاره کرد و گفت: «ما منطق فشار را محکوم میکنیم و معتقدیم که این نوع فشارها محکوم به شکست هستند».
وی به دویچه وله گفت امارت اسلامی به دنبال برقراری روابطی بر اساس منافع ملی است و در این راستا، اهل تعامل و گفتوگو با کشورهای دیگر میباشد.
نظری همچنین تأکید کرد که مفهوم حکومت فراگیر، یک موضوع داخلی و ملی است و نباید به فشارهای خارجی وابسته باشد.
این مقام طالبان اظهار داشت: «ما به دنبال حل مسائل داخلی خود هستیم و ارتباطات ما با کشورهای خارجی باید بر اساس منافع ملی و نیازهای جامعه ما شکل بگیرد.»
پس از تصرف افغانستان توسط طالبان در سال ۲۰۲۱، این حکومت با چالشهای زیادی در زمینه تأمین کمکهای انسانی، حقوق بشر و تعاملات بینالمللی روبهرو بوده است. فشارهای اقتصادی و سیاسی از سوی کشورهای غربی و سازمانهای بینالمللی، به ویژه در زمینه حقوق زنان و اقلیتها، موجب شده است که طالبان در موضع دفاعی قرار گیرد و تلاش کند تا با ارائه رویکردی متفاوت، زمینههای گفتوگو و تعامل را فراهم کند.
در این راستا، طالبان به دنبال ایجاد فضایی برای همکاری و تعامل با جامعه جهانی است، در حالی که بر استقلال و منافع ملی خود تأکید دارد.