به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، نادر زینالی سرپرست میراث فرهنگی البرز گفت: بر این اساس در نشست وبیناری با سفیر کشورمان در ازبکستان برای افزایش همکاریها در زمینه گردشگری و صنایع دستی بین ازبکستان و البرز رایزنی شد.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاههای مشترک صنایعدستی بین البرز و اربکستان از مواردی است که می تواند به رونق صادرات محصولات صنایع دستی این استان کمک کند.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با اشاره به رایزنی برای گسترش گردشگری بین البرز و ازبکستان گفت: پیشنهاداتی از جمله لغو کامل روادید و ویزا بین ۲ کشور ایران و ازبکستان، برقراری پروازهای مستقیم از فرودگاه پیام البرز به تاشکند، گسترش همکاریها در زمینه گردشگری کشاورزی و همچنین پیشنهاد خواهرخواندگی بین ۲ استان البرز و تاشکند از جمله موضوعاتی است که در این نشست مطرح شد.
زینالی با اشاره به دستور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر گسترش تعامل و ارتباطات فرهنگی و گردشگری با کشورهای همسایه، افزود: با توجه به قابلیت های استان البرز در زمینههای مختلف گردشگری صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، تاریخی همچون محوطه تاریخی ازبکی و امثال آن میتوان تورهای مشترک برای تبادل گردشگر بین ازبکستان، البرز و سایر مناطق کشور تعریف کرد.
سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اظهار کرد: قرابت فرهنگی بین ایران و ازبکستان این کشور میتواند بازار بالقوه مناسبی برای صادرات محصولات صنایعدستی کشورمان باشد و در این زمینه برگزاری نمایشگاههای مشترک صنایعدستی بین البرز و ازبکستان فراهم شود.
استان البرز دارای ۱۵ هزار هنرمند در ۸۳ رشته صنایع دستی است، این استان با برخورداری از ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی و بیش از ۲۰۰ روستای هدف گردشگری از ظرفیت های بالایی در زمینه تولیدات صنایع دستی و گردشگری برخوردار است.
جاده زیبای کرج - چالوس، سدهای کرج و طالقان، روستاهای واریان و برغان نمونه هایی از جاذبه های گردشگری البرز هستند.